Αμύγδαλα: Δείτε ποια είναι τα εντυπωσιακά οφέλη τους

Ο πιο δημοφιλής ξηρός καρπός ένας εξαιρετικός σύμμαχος για την υγεία μας

αμύγδαλα

Εξαιρετικά θρεπτικά, πλούσια σε καλά λίπη, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα αμύγδαλα είναι ένας ιδιαίτερα γευστικός ξηρός καρπός που μπορεί να καταναλωθεί σε όλα τα γεύματα της ημέρας. Διαβάστε εδώ όλα τα οφέλη των αμυγδάλων για την υγεία μας και προσθέστε τα στη διατροφή σας.

5 διατροφικές συνήθειες των γυναικών που φαίνεται να μην παχαίνουν

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών

Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από ποικιλία αντιοξειδωτικών για την καλύτερη λειτουργία του και τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετικά πηγή για αυτά. Προστατεύουν από τη φθορά τους ιστούς του σώματος και από την οξειδωτική καταστροφή τα κύτταρά μας.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε ανήκει στην οικογένεια αντιοξειδωτικών παραγόντων που είναι λιποδιαλύτες. Προστατεύει τα κύτταρα του σώματος από την οξείδωσή τους και υπάρχει σε αφθονία στα αμύγδαλα.

Βοηθούν στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα

Πλούσια σε μαγνήσιο, τα αμύγδαλα βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος, κάνοντάς τα μια εξαιρετική επιλογή για πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 ή μεταβολικό σύνδρομο.

Βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Το μαγνήσιο που περιέχουν τα αμύγδαλα βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και συστήνονται ανεπιφύλακτα ως σνακ σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα υγείας.

Μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης και προστατεύουν από την οξείδωση που αυτή προκαλεί

Τα αμύγδαλα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης LDL στο αίμα, μειώνοντας έτσι και το ρίσκο εμφάνισης καρδιοπάθειας. Ταυτόχρονα, προστατεύουν από την οξείδωση που αυτή προκαλεί.

Τελικά, είναι καλό να ζυγίζεσαι κάθε μέρα;

Μειώνουν το σύνολο της πρόσληψης θερμίδων του οργανισμού

Χαμηλά σε λιπαρά και υψηλά σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης και ινών, τα αμύγδαλα μειώνουν το σύνολο της πρόσληψης θερμίδων του οργανισμού αυξάνοντας το αίσθημα πληρότητας όταν τα καταναλώνουμε και βοηθώντας μας να τρώμε τελικά λιγότερο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top