Aκτινίδια: Γιατί είναι το καλύτερο σνακ

Μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα και σε smoothies

Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλους τουςβ τρόπους με τους οποίους τα ακτινίδια μας κάνουν καλό.

Ποια ώρα της μέρας κάνουμε διατροφικές ατασθαλίες;

Δύο μικρά ακτινίδια (80g) παρέχουν στον οργανισμό μας:

39Kcal / 166KJ

0.9g πρωτεΐνης

0.4g λιπαρών

8.5g υδατανθράκων

2.0g φυτικών ινών

232mg καλίου

47mg βιταμίνης C

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης ακτινιδίων για την υγεία μας:

Βοηθούν στα συμπτώματα του άσθματος

Η μεγάλη περιεκτικότητα των ακτινιδίων σε βιταμίνη C, όπως και σε άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, βοηθούν εν μέρει στον περιορισμό διάφορων συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα.

Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας

Τα ακτινίδια υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας, καθώς όταν τα καταναλώνουν αυξάνεται η λιποπρωτεΐνη HDL, η αλλιώς η καλή χοληστερίνη. Επιπλέον μειώνονται τα τριγλυκερίδια. Ταυτόχρονα, τα ακτινίδια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ το κάλλιο που αυτά περιέχουν ενισχύει την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Βοηθούν στην πέψη

Πλούσια σε φυτικές ίνες όσο λίγα φρούτα, τα ακτινίδια βοηθούν σημαντικά στην πέψη, ενώ το ένζυμό τους, ακτινιδίνη, βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των πρωτεϊνών που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε.

Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι βιταμίνες C, E και K, όπως και το καροτενοειδή, οι φυτικές ίνες και το φυλικό οξύ που περιέχονται στα ακτινίδια, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθούν στα συμπτώματα του κρυώματος και των ιώσεων.

Είναι πλούσια σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά, τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, καταπολεμούνται οι οξειδωτικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας με την πάροδο του χρόνου και μειώνεται το ρίσκο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top