Τα καλύτερα μυστικά μακροζωίας που ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις

Πέντε tips για να ξεπεράσεις τα 100!

μυστικά μακροζωίας

Το μυστικό για να σβήσεις τα 100 κεριά στην τούρτα γενεθλίων βρίσκεται ναι μεν στα γονίδια, αλλά όχι μόνο, αφού υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη μακροζωία. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για να περάσεις τα 100 σύμφωνα με τους επιστήμονες;

 

Μindful eating: 6+1 συμβουλές για να μάθεις να τρως με ενσυνείδηση


Κατανάλωσε περισσότερες φυτικές τροφές

Σύμφωνα με αρκετές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο JAMA Medicine, όσοι ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή έχουν12 τοις εκατό χαμηλότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου, σε σχέση με εκείνους που καταναλώνουν κρέας. Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη επειδή είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες.

Κάνε γιόγκα και διαλογισμό

Η γιόγκα και ο διαλογισμός προσφέρουν πολλά οφέλη και ένα από αυτά είναι ότι μπορούν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής.
 

Μην ανησυχείς 

 

Η ζωή είναι μια απρόβλεπτη αλυσίδα γεγονότων, οπότε πρέπει να σταματήσεις να ανησυχείς για τα πάντα, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να οδηγηθείς σε κατάθλιψη και να έχεις περισσότερα προβλήματα. 

Πράσινο τσάι

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει το πράσινο τσάι με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη τύπου 2, Αλτσχάιμερ και παχυσαρκίας, αλλά και με τη μακροζωία.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top