Σεπτέμβρης: Είναι ο καλύτερος μήνας για αλλαγή της ρουτίνας γυμναστικής σου

Εμείς θα σε βοηθήσουμε να το κάνεις πράξη

gym

Έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές να εντάξεις στο πρόγραμμά σου μια ρουτίνα γυμναστικής η οποία να σε κρατά σε φόρμα. Όμως κάθε φορά βρίσκεις και μια νέα δικαιολογία και τελικά η γυμναστική πάει… περίπατο. Δεν σε αδικούμε! Το κλείσιμο των γυμναστηρίων, το παρατεταμένο lockdown και ο αυξημένος φόρτος δουλειάς που έφερε τελικά η τηλεεργασία είναι μόνο λίγοι από τους παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να παραμελήσεις για ακόμη μια φορά το wellbeing σου.

Μία νέα σεζόν ωστόσο ξεκινά και ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για να αλλάξεις προς το καλύτερο τη ρουτίνα της γυμναστικής σου. Κι αυτό καθώς ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας με την κατάλληλη θερμοκρασία για να αθληθείς σε εξωτερικό χώρο και να συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό το σώμα σου, ώστε αυτό να αποζητά τη γυμναστική ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, που ξέρουμε πόσο δύσκολα παίρνεις την απόφαση να πας στο γυμναστήριο.

Πώς θα οργανωθείς όμως για να γίνει πράξη το σχέδιο fitness; Συνέχισε να διαβάζεις!

Βάλε τα workouts σου στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα

Το να προσθέσεις τα workouts σου στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα που μπορεί να περιλαμβάνει και τη δουλειά και τις οικογενειακές ή όποιες άλλες υποχρεώσεις θα σε βοηθήσει ώστε να μην σκεφτείς καν να τα αναβάλεις. Μάλιστα, μπορείς να τα δεις σαν ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα, στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις από την καθημερινότητα και τις απαιτήσεις της. Επιπλέον, αν είσαι πρωινός άνθρωπος, βάλε τη γυμναστική πρώτη στο πρόγραμμα της ημέρας. Θα σου φτιάξει εγγυημένα τη διάθεση!

Τοποθέτησε τα βοηθήματα γυμναστικής σε εμφανές σημείο του σπιτιού

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τη νέα του δέσμευση με το σώμα, την υγεία και την ευεξία του.

Γυμνάσου με παρέα

Κανείς δεν είπε πως η γυμναστική είναι μια συνήθεια που πρέπει να απολαμβάνεις σόλο! Γυμνάσου με μία φίλη/φίλο ή ένα άλλο αγαπημένο σου πρόσωπο και εκμεταλλεύσου την ώρα που αφιερώνετε στην άσκηση ώστε να κάνετε και catch-up!

Σημείωνε τα workouts που ολοκληρώνεις και επιβράβευσε τον εαυτό σου

Είναι πολύ σημαντικό τώρα που αποφάσισες να ασχοληθείς με την άσκηση του σώματός σου να σημειώνεις την πρόοδό σου. Οι 5 κοιλιακοί του σήμερα, σε λίγους μήνες μπορεί να είναι 100 και έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμάσαι από που ξεκίνησες. Και φυσικά να επιβραβεύεις τον εαυτό σου όταν φτάνεις στο επιθυμητό σου fitness milestone.

Υπενθύμισε στον εαυτό σου πόσο όμορφα νιώθεις μετά τη γυμναστική

Κάθε φορά που βαριέσαι να ασχοληθείς με το σώμα σου, βάζοντας στην άκρη το πρόγραμμα γυμναστικής που με κόπο ξεκίνησες, θυμήσου το αίσθημα ευεξίας που νιώθεις κάθε φορά μετά το γυμναστήριο ή το πρωινό σου τρέξιμο. Θα σε βοηθήσει να βρεις το κουράγιο και να σηκωθείς από τον καναπέ, κάνοντας καλό στο σώμα και το πνεύμα σου.  

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top