Φρούτα: Πόσα μπορείς να φας την ημέρα;

Ποιος είναι ο πιο ιδανικός τρόπος για να τα καταναλώσεις;

φρούτα

Φρούτα! Ιδιαίτερα τώρα υπάρχουν τα πιο νόστιμα φρούτα που μπορείς να καταναλώσεις. Πόσα φρούτα όμως είναι το ιδανικό να καταναλώνεις τη μέρα;

Gluten free: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αν κάνεις τέτοια διατροφή

Τα σάκχαρα που περιέχονται σε ένα φρούτο καταρχήν δεν είναι ζάχαρη λευκή επεξεργασμένη. Είναι απλοί υδατάνθρακες που μας δίνουν μια έκρηξη ενέργειας όταν την χρειαζόμαστε και μην ξεχνάς τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, που αλλάζουν την διαδικασία της πέψης τους. 

Φράουλα

Άριστα αντικαθιστά ένα γλυκό, σίγουρα έχει σάκχαρα από την διατροφική της σύσταση ανακαλύπτουμε ότι  στα 100 γρ φράουλας περιέχονται 32 θερμίδες και 7,7 γρ υδατανθράκων εκ των οποίων σάκχαρα 4,9 γρ. από τις θερμίδες της και μόνο καταλαβαίνεις ότι μπορείς να φας φράουλες αρκεί να ελέγξεις την ποσότητα και το συνδυασμό. 

Μπορείς άριστα να την σερβίρεις  με λίγο γιαούρτι, σκέτη ή να συνοδεύσει μια φρουτοσαλάτα σου με βερίκοκα και ροδάκινα. 
Μην τρως την φράουλα βουτηγμένη στην ζάχαρη, όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και ο πιο σωστός συνδυασμός. Εύκολα όμως μπορείς να την κάνεις smoothies, δίνοντας τόσο την γλυκεία της γεύση όσο και όλες τις ωφέλιμες φυτικές ίνες της.

Κεράσια

Μπορεί να μπορούμε να τα απολαύσουμε φρέσκα για μικρό χρονικό διάστημα, όμως πραγματικά είναι ένα φρούτο με πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. 

Στα 100γρ αποδίδει περίπου 70 θερμίδες εκ των οποίων υδατάνθρακες είναι 13 γρ περίπου, αυτό μόνο εμπόδιο δεν στέκει στην κατανάλωση τους καθώς το κεράσι ιδιαίτερα στις ολιγοθερμιδικές δίαιτες μας δίνει την αίσθηση του γλυκού.

Ροδάκινα

Περιέχουν πολύ καλή ποιότητα φυτικών ινών, βιταμίνη C και βιταμίνη Α. 1 μέτριο ροδάκινο αποδίδει 60 θερμίδες και περιλαμβάνει περίπου 15γρ υδατανθράκων εκ των οποίων περίπου τα 12 γρ είναι σάκχαρα. 

Το ροδάκινο είναι ιδανικό φρούτο για προστεθεί σε ένα smoothie, καθώς είναι ιδιαίτερα ζουμερό. Τρώγεται πολύ ευχάριστα ολόκληρο.

Βερίκοκα

Πλούσια σε βιταμίνη Α και κάλιο, βιταμίνη Β1 και Β2. Δυο φρέσκα βερίκοκα αποδίδουν περίπου 60 θερμίδες και περιέχουν 15 γρ υδατανθράκων. Το πορτοκαλί τους χρώμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, με αντικαρκινική δράση. Επίσης ωφέλιμο στην φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. 

Συμβουλές για να αγαπήσεις περισσότερο το σώμα σου!

Μπορεί να καταναλωθεί ωμό αλλά και αποξηραμένο. Τόσο εύκολο φρούτο στην κατανάλωση που δεν απαιτείται η παρασκευή smoothie για την κατανάλωση του, παρόλο που μπορεί να συνδυαστεί άριστα με γάλα αμυγδάλου και αχλάδι. 

Ολόκληρα, σε smoothies ή χυμό;

Εννοείται ότι ένα ολόκληρο φρούτο υπερτερεί, γιατί θα μας δώσει όλες τις φυτικές ίνες αναλλοίωτες και όλα τα θρεπτικά του συστατικά, από τον χυμό παίρνουμε συνήθως τις λιγότερες φυτικές ίνες και αυτό σημαίνει ότι απορροφούμε πολύ γρήγορα τα σάκχαρα που ούτως ή άλλως περιέχονται στα φρούτα. 

Τα smoothie από την άλλη υπερτερούν καθώς πρόκειται για την άλεση ολόκληρου του φρούτου, που σημαίνει ότι περιέχονται μέσα στο smoothie και οι φυτικές ίνες.

Πηγή: mylife.com.cy


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top