Καφές: Βελτιώνει τις αθλητικές σου επιδόσεις;

Να το προτιμήσεις για πριν την άσκηση;

καφές

Πιθανότατα, δεν έχεις αυτή τη συνήθεια. Να πίνεις δηλαδή έναν καφέ πριν ξεκινήσεις να αθλείσαι. Θα πρέπει όμως, όπως θα διαπιστώσεις πιο κάτω, αφού θα σε βοηθήσει.

Αυξάνει τον μεταβολισμό

Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση καφεΐνης πριν από την αερόβια άσκηση, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την καύση λίπους.  Ειδικά αν επιλέξεις να γυμναστείς το απόγευμα, όπου η απορρόφηση της καφεΐνης είναι καλύτερη απ'ό,τι το πρωί.

Αυξάνει τις αντοχές σου

Έχει παρατηρηθεί σε αθλητές και αθλήτριες, ότι η καφεΐνη τούς βοηθά να ανταποκρίνονται στις αθλητικές τους δραστηριότητες για περισσότερο χρόνο και με καλύτερη αντοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνει σημαντικά την αντίληψη ότι καταβάλεις ισχυρή προσπάθεια για να πετύχεις έναν στόχο, κι έτσι μπορεί αυτή η προσπάθεια να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν σχεδόν μηδενικές θερμίδες

Μειώνει τον μυϊκό πόνο

Ο καφές, όπως και η μαύρη σοκολάτα, το τσάι και το κόκκινο κρασί, περιέχουν πολυφαινόλες. Αυτά τα συστατικά βοηθούν τον οργανισμό ώστε να αντιμετωπίσει εύκολα οποιοδήποτε πόνο τυχόν προκαλεί η άσκηση. Μέσω της καφεΐνης, οι μύες του σώματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανανεώσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους. 

Kαταπολέμησε την κυτταρίτιδα με αυτά τα ροφήματα

Σε θέτει σε εγρήγορση

Η καφεΐνη βελτιώνει το πόσο εστιάζεις στην άσκηση σου και το πόση προσπάθεια μπορείς να καταβάλεις. Όλες σου οι αισθήσεις είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένες κι έτσι μπορείς να παρατηρήσεις τις βελτιωμένες επιδόσεις σου. 

Επιμέλεια: Mylife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top