Τέσσερα πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν παραλείπεις γεύματα

Εσύ το κάνεις για καλό αλλά πετυχαίνεις το αντίθετο

γεύματα-απώλεια βάρους

Παραλείπεις συχνά γεύματα γιατί δεν προλαβαίνεις ή γιατί πιστεύεις πως επειδή θα φας έξω το βράδυ, έτσι θα γλυτώσεις θερμίδες; Λάθος!

Η μείωση των γευμάτων είτε από έλλειψη χρόνου είτε σε μια προσπάθεια να χάσεις βάρος περιορίζοντας τις θερμίδες, είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τον οργανισμό. Ακολουθούν 4 σοβαρές επιπτώσεις που θα βρεις πιο κάτω: 

Σχολείο: Ετοίμασε στο παιδί σου τα πιο νόστιμα και υγιεινά γεύματα

1) Θα μειωθεί σημαντικά η συγκέντρωσή σου

Η παράλειψη ενός μόνο γεύματος πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση μέσα στο σώμα σου. Πρώτον, το σάκχαρο του αίματος μειώνεται, γεγονός που προκαλεί διακοπή της ικανότητάς σου να σκέφτεσαι καθαρά. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί γλυκόζη για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αν δεν υπάρχει αρκετή, το σώμα δεν λειτουργεί στο 100 τοις εκατό.

Έτσι θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου

2) Η ψυχολογία σου δεν θα είναι στα καλύτερά της

Όταν η απόκριση του στρες του σώματος ενεργοποιείται μετά την παράλειψη ενός γεύματος, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να αισθάνεσαι νευρική και ανήσυχη. Εάν έχεις μείνει αρκετές ώρες νηστική, ξέρεις καλά τι είναι να είσαι πεινασμένη και θυμωμένη.

3) Θα οδηγηθείς σε απώλεια βάρους

Η συχνή παράλειψη των γευμάτων συνολικά μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, που σημαίνει ότι χάνεις απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Περνώντας μεγάλες περιόδους χωρίς φαγητό προκαλείς μυϊκή διάσπαση γνωστή και ως καταβολισμός.

 

4) Θα υποφέρεις από κακοσμία του στόματος

Οι δίαιτες που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία του στόματος εξαιτίας του εξαναγκασμού του σώματος σε κέτωση. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top