Τρία light ροφήματα που «τσακίζουν» τη θλίψη

Φυσικά γιατροσόφια που θα σου φανούν χρήσιμα

τσαι

Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός -ακόμη και αν είναι παροδικός-, χωρίς να βλέπουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, το άγχος των οικονομικών αλλά και η προοπτική της ανεργίας, μπορεί να διαταράξουν την καθημερινότητά μας και να μας δημιουργήσουν δυσάρεστα συναισθήματα.
Τα γιατροσόφια της φύσης μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Κράτησε μακριά τα κιλά… στην καραντίνα- Τι πρέπει να αποφύγεις

Το φαρμακείο της φύσης τα έχει όλα πλουσιοπάροχα και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στις τροφές αυτές που σε συνδυασμό με τον ήλιο, αλλά και τη γυμναστική μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να διώξουμε τις κακές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα που μας βαραίνουν και οδηγούν πολλές φορές στην κατάθλιψη.

Δες κάποια από τα αντικαταθλιπτικά που μπορείς να βρεις στο φαρμακείο της φύσης:

Κρόκος Κοζάνης

Γνωστός και ως σαφράν, ο κρόκος Κοζάνης, είναι το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες, χρησιμοποιείται όμως και για την αντιμετώπιση της θλίψης, επειδή θεωρείται ότι επενεργεί θετικά στο νευρικό σύστημα. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ευεργετική δράση του αποστάγματος σαφράν για την αντιμετώπιση της ήπιας κατάθλιψης και μάλιστα χωρίς σημαντικές παρενέργειες. Ρίχνεις 5-6 σταγόνες βάμμα σαφράν σε ένα ποτήρι νερό και το πίνεις 3 φορές ημερησίως, πριν από το φαγητό. Εναλλακτικά, προσθέτεις τακτικά μια μικρή ποσότητα στο φαγητό.

Ginseng (τζίνσενγκ)

Eίναι ένα από τα παγκοσμίως γνωστά βότανα. Χρησιμοποιείται για να προληφθούν η κούραση, ο πονοκέφαλος, η εξάντληση και η αμνησία. Η διάσημη ρίζα (Panax Ginseng) έχει αντικαταθλιπτική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στο στρες. Το ginseng θεωρείται ως ένας φυσικός τρόπος τόνωσης της σωματικής και διανοητικής ευεξίας. Βράζεις 3γρ. ρίζας ginseng σε 2 ποτήρια νερό για περίπου 1 ώρα, σουρώνεις και πίνεις 1 ποτήρι 2 φορές την ημέρα για 3-4 εβδομάδες.

Μελισσόχορτο

Για τη μνήμη, την κατάθλιψη, την πίεση, την χώνεψη, την τόνωση, τον πυρετό, τις ημικρανίες, τους πόνους, τον έρπητα. Έχει κατασταλτική και αντικαταθλιπτική δράση. Διεγείρει το πεπτικό σύστημα και εξισορροπεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί μπορεί να προκαλέσει ατονία και νωχελικότητα. Ρίχνεις 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα μελισσόχορτου σε νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Πίνεις 1-2 φορές την ημέρα.

Επιμέλεια: MylifeTeam

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top