Eφτά tips για να νηστέψεις χωρίς να παχύνεις

Αμαρτία δεν είναι να πάρεις κιλά;

νηστεία κιλά

Η νηστεία είναι ένα προσωπικό στοίχημα που κάθε χρόνο βάζω και κάθε χρόνο φροντίζω να χάνω. Και το χειρότερο; Το στοίχημα το βάζω με τον εαυτό μου. Σκέτη απογοήτευση. 

Εάν εσύ καταφέρεις να νηστέψεις, και δεν είναι η πρώτη φορά, σίγουρα θα γνωρίζεις πως είναι πολύ εύκολο να πάρεις κιλά. Ίσως γιατί δεν γνωρίζεις ορισμένα μυστικά διατροφής και πέφτεις στην παγίδα του «αφού κόβω τόσες τροφές, αποκλείεται να παχύνω». Κι όμως.

Δες εδώ τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να σε βρει το Πάσχα ήρεμη με την ψυχή σου αλλά και ικανοποιημένη από το σώμα σου:

1. Βάλε μέτρο στην κατανάλωση του ψωμιού. Γιατί μην μου πεις ότι δεν βουτάς μερικές φετούλες ψωμί στο λαδερό. Άτιμο πράγμα η βούτα. 

2. Μην βάζεις πολύ ελαιόλαδο στο φαγητό σου. Η μια κουταλιά της σούπας που ισχύει στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής εξακολουθεί και τώρα, μην γελιέσαι.

3. Πρόσεξε με την κατανάλωση των ζυμαρικών. Επειδή χωνεύονται εύκολα, εξίσου εύκολα σκέφτεσαι "ας φάω άλλο ένα πιάτο σπαγγέτι". 

4. Κάνε τους σωστούς συνδυασμούς τροφών στα πιάτα σου (φακές με ρύζι, μακαρόνια με σαλάτα, φασόλια με μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως).

5. Προσπάθησε να μην ξεφεύγεις τσιμπολογώντας. Τα ενδιάμεσα των γευμάτων σνακ μπορεί να είναι λίγα αμύγδαλα, ένα φρούτο, μια φέτα ψωμί με ταχίνι. Όχι ένα σακουλάκι πατατάκια.

6. Θρεπτικότατα τα θαλασσινά αλλά καλό είναι να μην τα τρως τηγανητά και σε μεγάλες ποσότητες.

7. Κάνε κράτει με τα νηστίσιμα γλυκά- το ότι είναι νηστίσιμος ο χαλβάς δεν σημαίνει ότι είναι και ελαφρύς ή ότι στερείται θερμίδων- το εντελώς αντίθετο ισχύει.

Μπορεί η έννοια της νηστείας να είναι να στερείσαι τροφές όχι μόνο ζωικές αλλά και εκείνες που σου αρέσουν, μην ξεχνάς όμως και την υγεία του οργανισμού σου που πάντα προέχει.

Συντάκτης:Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top