Νέες οδηγίες για υγιεινή διατροφή

Καλό θα είναι να μειώσουμε το κόκκινο κρέας

Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υπογραμμίζει την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση και αλλαγή του παγκοσμίου συστήματος διατροφής. 

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες προκαλούν σήμερα περισσότερους θανάτους από όσους προκαλούν από κοινού το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα.

Οι 37 ερευνητές από 16 χώρες που ένωσαν τις δυνάμεις τους με επικεφαλής τον καθηγητή Γουόλτερ Γουίλετ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συμβουλεύουν τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να μειώσουν δραστικά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προτείνουν στις κυβερνήσεις να επιβάλουν φόρους στα κοψίδια με την ελπίδα να περιορίσουν την μαζική κρεατοφαγία.


Η διατροφική φόρμουλα στην οποία κατέληξαν οι επιστήμονες  και θα υποβληθεί στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ώστε να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές σε διεθνές επίπεδο, στοχεύει παράλληλα στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην εξοικονόμηση νερού και στην μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top