Πώς θα λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός σου στα 20, τα 30 και τα 40

Οι καύσεις που κάνει σε κάθε ηλικία

Αν θέλουμε να έχουμε ένα σώμα υγιές σημασία δεν έχει μόνο τι τρώμε, αλλά και πόσο εύκολα το καίμε.

Ο μεταβολισμός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το φύλο, η φυσική δραστηριότητα, η διατροφή και οι καταστάσεις του περιβάλλοντος. 

Όταν είμαστε πιο νέοι, καίμε πιο εύκολα θερμίδες αφού ο μεταβολισμός λειτουργεί «ρολόι». 


Ηλικία 20-30 ετών 


Σε αυτή τη δεκαετία αν δεν υπάρχουν ορμονολογικά θέματα τότε είναι εύκολο κάποιος να χάσει βάρος ή να διατηρηθεί στα κιλά του. Επιλέγοντας περισσότερο το μαγειρευτό φαγητό και περιορίζοντας τα γλυκά και το αλκοόλ μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ηλικία 30-40

Αυτή η δεκαετία είναι καθοριστική για τις γυναίκες καθώς ο μεταβολισμός αρχίζει σιγά-σιγά να υπολειτουργεί. Επίσης είναι η δεκαετία που κάποιες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν οικογένεια και έτσι έχουν αυξομειώσεις βάρους. Καλό είναι εκτός από μία ισορροπημένη διατροφή και προσπάθεια πρόληψης λιγότερων θερμίδων να βάλουμε στη ζωή μας και την άσκηση. Και οι άντρες επίσης θα πρέπει να προσθέσουν στη ζωή τους τη γυμναστική.

Ηλικία 40-50 

Σε αυτή τη δεκαετία η καύση των θερμίδων γίνεται δυσκολότερη. Ο οργανισμός γερνάει. Οι στερήσεις στο φαγητό θα πρέπει να είναι περισσότερες ενώ η άσκηση θα πρέπει τουλάχιστον να είναι ένα 30λεπτο τη μέρα.

Ηλικία από 50 και άνω

Για τις γυναίκες αυτής της ηλικίας το να διατηρηθούν στα κιλά τους είναι πολύ δύσκολο λόγω της εμμηνόπαυσης. Επίσης γυναίκες και άντρες αυτής της ηλικίας  πρέπει να λαμβάνουν 200 θερμίδες λιγότερες.

Ηλικία 60 και πάνω

Σε αυτή την ηλικία ο μεταβολισμός είναι στα χειρότερά του. Παρατηρούνται αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία αλλά και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Άντρες και γυναίκες θα πρέπει να επιλέγουν τρόφιμα με λιγότερες θερμίδες και να κάνουν πολλές ώρες την ημέρα, γυμναστική. 

Δείτε στο βίντεο μία υγιεινή επιλογή που θα κάνει τον μεταβολισμό σας να "πάρει" φωτιά 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top