4 λάθη που κάνεις και γραμμάριο δεν χάνεις

Διόρθωσέ τα και δες τα κιλά να φεύγουν

λάθη διατροφή κιλά

Έχω συναντήσει γυναίκες που έλεγαν ότι κάνουν δίαιτα και έτρωγαν τα εντελώς λάθος πράγματα, νομίζοντας ότι είναι λάιτ ή ότι αδυνατίζουν. Π.χ. μια φίλη έτρωγε τεράστια μπολ δημητριακών (όχι τα μπολ, τα δημητριακά), γιατί φυσικά δεν ήξερε ότι πολλά από αυτά είναι γεμάτα ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά. 

Υπάρχουν όμως και λάθη που δεν είναι τόσο εξώφθαλμα (αν και αυτό με τα δημητριακά μπερδεύει πολύ κόσμο):

1. Θέλεις να αδυνατίσεις εδώ και τώρα:
Σε μια βδομάδα έχω reunion, θα προλάβω. Σε 3 μέρες έχω ραντεβού, θα χάσω 2-3 κιλάκια. Οκ, ηρέμησε λίγο. Μπορείς να ξεφουσκώσεις άμεσα αλλά η σωστή η δίαιτα θέλει την υπομονή της. Δώσε χρόνο να φύγει ό,τι έχεις καταβροχθίσει τόσο καιρό. Με όλο το θάρρος.  

2. Το έχεις ρίξει στην πρωτεϊνη:
Γιατί καίει, γιατί σε στεγνώνει, γιατί σου δίνει ενέργεια, γιατί στο είπαν στο γυμναστήριο, δεν ξέρω γιατί. Το ξέρεις όμως ότι εάν καταναλώνεις υπερβολική ποσότητα πρωτεϊνης, η ποσότητα που δεν χρειάζεται ο οργανισμός σου τη μετατρέπει σε λίπος; Αμ, δεν το ήξερες. 

3. Δεν τρως σαλάτες:
Σε φουσκώνουν, ε; Οκ, κατανοητό. Ποια θέλει να μοιάζει 6 μηνών έγκυος, χωρίς να είναι; Γιατί εδώ που τα λέμε, ούτε στο μετρό σου παραχωρούν θέση, οπότε ποιο το όφελος; Δες ποια λαχανικά σου προκαλούν φούσκωμα και μην τα ρίχνεις όλα στο πυρ το εξώτερο. 

4. Πίνεις καφέ για πρωινό:
Εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε άνετα μια φωτογραφία μου. Λάθος να μην τρως πρωινό, λάθος να πίνεις μόνο έναν χυμό, λάθος να μην απολαμβάνεις ένα τοστ ολικής αλέσεως ή μια απλή και νόστιμη ομελέτα. 

Και επίσης, λάθος να μην εμπιστεύεσαι τους ειδικούς και να κάνεις του κεφαλιού σου. Αυτό μάλλον είναι και το σημαντικότερο. 
    

 

Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top