Κατέρρευσε το «Σπίτι των Μονομάχων» στην Πομπηία

Κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία

Κατέρρευσε το «Σπίτι των Μονομάχων» στην Πομπηία

Κατέρρευσε στην Πομπηία το «Σπίτι των Μονομάχων», ένα κτίριο 2.000 ετών, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τη μάχη. Οι αρχαιολόγοι, η αντιπολίτευσ�� και ο τύπος κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία.

Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους το πέτρινο κτίριο, που βρισκόταν στον κύριο δρόμο του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας στην Ιταλία, κατέρρευσε λίγο μετά την αυγή, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός. Εικάζουν δε ότι η κατάρρευση μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

«Πομπηία - η κατάρρευση της ντροπής» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Λα Στάμπα» και «παγκόσμιο σκάνδαλο» το αποκαλεί η «Λα Ρεπούμπλικα» εκφράζοντας την εθνική κοινή γνώμη για την πολιτιστική καταστροφή.

Σο κτίριο των 80 τετραγωνικών μέτρων, δεν είχαν πρόσβαση οι επισκέπτες, αλλά το εξωτερικό του ήταν ορατό στους τουρίστες που περπατούσαν σε κάποιον από τους αρχαίους δρόμους της πόλης, η οποία καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ. Χ. Στο εσωτερικό του ήταν διακοσμημένο με τοιχογραφίες με στρατιωτικά θέματα.

O γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σέτσι, εξήγησε ότι η διάβρωση από το νερό μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκάλεσε τη μετατόπιση του εδάφους, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, τμήματος των τοίχων και της πρόσοψης του κτιρίου.

Μελετητές, κάτοικοι αλλά και τουρίστες είχαν χτυπήσει το καμπανάκι για την κακή κατάσταση του κτιρίου ενώ η «Λα Ρεπούμπλικα» κατηγορεί ξεκάθαρα την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι : «Μοιραία, θα έρθουν κι άλλες καταρρεύσεις κι άλλα ερείπια κι άλλες καταστροφές».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top