Ένας Νομπελίστας στα Ιωάννινα

Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο ο Ernst

Η Σουηδική Ακαδημία των Βραβείων Νομπέλ αναγνώρισε το 1991 στον Ερνστ, τη συμβολή του στην επινόηση της μεθόδου μετατροπής του σήματος του μαγνητικού συντονισμού σε εικόνα. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αναγορεύσει τον Ρίτσαρντ Ερνστ επίτιμο διδάκτορα των Τμημάτων Χημείας και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.

Ο καθηγητής Richard R. Ernst γεννήθηκε στην πόλη Winterhur της Ελβετίας το 1933. ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ΕΤΗ) με θέμα της διδακτορικής διατριβής τον πυρηνικό μαγνητικό συντονισμό. Από το 1968 έως το 1998 υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και ήταν επικεφαλής ερευνητικών ομάδων με επιστημονικό αντικείμενο την ανάπτυξη μεθοδολογιών πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού στην υγρή και στερεά κατάσταση.

Οι μελέτες και οι επιστημονικές του καινοτομίες πάνω στο αντικείμενο αυτό οδήγησαν στην κατάκτηση του βραβείου Νομπέλ Χημείας το 1991. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και βραβείων από πολλά πανεπιστήμια και πολλούς οργανισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top