«LA VIE EN ROSE» στον Μικρό Κεραμεικό

Θα ακουστούν ολόφρεσκες διασκευές

Το «LA VIE EN ROSE» στον Μικρό Κεραμεικό

Jazz standards, brazilian & latin hits, γαλλικά chansons, αγαπημένα ιταλικά, ρετρό ελληνικά, ακούγονται σε ολόφρεσκες διασκευές από τους εξαιρετικούς μουσικούς του κουαρτέτου, που μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα πολύγλωσσο μουσικό ταξίδι στην ροζ πλευρά της ζωής, μέσα από διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών του 20ού αιώνα.

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου στη σκηνή του FAUST

Πληροφορίες 

Μιράντα Βερούλη, φωνή Αλέκος Ορφανός, πιάνο/synths Μάνος Λούτας, κοντραμπάσο Σωκράτης Γανιάρης, κρουστά

Τραγουδίστρια Η Μιράντα Βερούλη είναι μια jazz τραγουδίστρια / τραγουδοποιός, με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή και αξιοσημείωτες δισκογραφικές συνεργασίες. Θεωρείται η Πρέσβειρα τής Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα και το 2018, βραβεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με τo χρίσμα τού Ιππότη τού Τάγματος τού Rio Branco, για το έργο της στην προώθηση του βραζιλιάνικου πολιτισμού στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας στην ηλικία των 8 ετών. Ήταν επαγγελματίας παίκτρια μπάσκετ και έχει κερδίσει τέσσερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα με την ομάδα του Σπόρτιγκ. Αφού πήρε το πτυχίο της στη Φυσική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πήγε για σπουδές Γραφικού Σχεδίου στο Παρίσι και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, στο Parsons School of Design. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της στις Καλές Τέχνες, μετακόμισε στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου εργάστηκε για τον διεθνούς φήμης γραφίστα Felipe Taborda. Επηρεασμένη από την παραμονή της στη Βραζιλία και την εμβάθυνσή της στη βραζιλιάνικη κουλτούρα, καθώς και την αλληλεπίδρασή της με Βραζιλιάνους μουσικούς, επέστρεψε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του '90 και άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά με τη "Banda Som Brasil", την πρώτη βραζιλιάνικη μπάντα στην Ελλάδα, τής οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος.

H Σαβίνα Γιαννάτου στο θέατρο Άλσος

Το 2001, εντάχθηκε στο Ωδείο Athenaeum, όπου σπούδασε jazz αυτοσχεδιασμό και αρμονία και πήρε το Δίπλωμα της στο jazz τραγούδι. Το 2003, σχημάτισε το δικό της συγκρότημα, τους Desafinados, το οποίο προσεγγίζει το βραζιλιάνικο ρεπερτόριο από μια jazz οπτική και άρχισε να παίζει τα δικά της τραγούδια. Έχει τραγουδήσει σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής, το Half Note Jazz Club, το Gazarte κ.α. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες jazzmen (Αντώνης Ανδρέου, Γιώργος Κοντραφούρης, Πέτρος Κλαμπάνης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Σπύρος Μανέσης, Αλέξανδρος Ορφανός μεταξύ άλλων). Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ηχογραφήσεις και το 2014 τραγούδησε ένα αξιοσημείωτο αφιέρωμα στον Antonio Carlos Jobim, στο άλμπουμ "O Grande Amor" (Mirror Music), σε ενορχήστρωση Σπύρου Μιχαήλ. Το 2018, κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ "Onírico" (Artway - Τεχνότροπον). Το άλμπουμ ανήκει στο ιδίωμα τής Brazilian Jazz και περιέχει αγαπημένα βραζιλιάνικα θέματα σε νέες ενορχηστρώσεις, καθώς και πρωτότυπα τραγούδια τής Μιράντας, με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων jazz μουσικών.

Από το 2009 ως το 2018, συμμετείχε στην παραγωγή του φημισμένου Tinos Jazz Festival, όπου το 2016 διετέλεσε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο θρυλικός βραζιλιάνος τσελίστας Jaques Morelenbaum, ο οποίος προσκάλεσε την Μιράντα να συμμετέχει στις συναυλίες του το ίδιο καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στην ηχογράφηση ενός project στη Νέα Υόρκη, τον Απρίλιο του 2017, μαζί με την περίφημη Μούσα τής bossa nova Paula Morelenbaum, σε ενορχήστρωση Πέτρου Κλαμπάνη. Το 2015, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία, στο "B Flat" Jazz Club, στο Βερολίνο.

Η συνεύρεση με ντόπιους μουσικούς κατά τα πολύμηνα διαστήματα παραμονής της στην Bραζιλία, σε συνδυασμό με την jazz παιδεία της, τής έχει προσδώσει μια μοναδική αυθεντικότητα στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου, με γνήσιο βραζιλιάνικο feeling. Συγχρόνως, τραγουδά με άνεση σε έξι γλώσσες ένα ευρύ ρεπερτόριο με μουσικές του κοσμου, ερμηνεύοντας μοναδικά jazz standards, brazilian και latin επιλογές, pop, καθώς και αγαπημένα Ελληνικά κομμάτια σε πρωτότυπες διασκευές. Θεωρείται η Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής στην Ελλάδα και το 2018 τιμήθηκε επισήμως από την Βραζιλιάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα με το χρίσμα τού Ιππότη τού Τάγματος τού Rio Branco, για την προσφορά της στη προώθηση τής Βραζιλιάνικης κουλτούρας στην Ελλάδα.
Videos A Felicidade Όνειρο Coração Vagabundo Árco-Iris Colores Feliz

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 Σάββατο 6 Απριλίου 2024
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 23:00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 12€ γενική είσοδος
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top