20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Μπόντρουμ

Παρουσιάστηκε ένα εκπληκτικό χορευτικό πρόγραμμα

Το Μπόντρουμ  βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της Μεσογείου και του Αιγαίου, στην περιοχή των Μούγλων και πέραν από κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Τουρκίας αποτελεί και σπουδαίο κέντρο πολιτισμού της χώρας. Στο Μπόντρουμ,  διοργανώνονται εκδηλώσεις πολιτισμού, γαστρονομίας αλλά και αθλητισμού. Κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις είναι το Φεστιβάλ Μουσικής İdil Biret, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την σπουδαία Τουρκάλα πιανίστρια İdil Biret, το Μουσικό Φεστιβάλ του Μπόντρουμ, το Φεστιβάλ Τζαζ του Μπόντρουμ, το Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού Turgutreis, το Φεστιβάλ Πικρών Βοτάνων του Μπόντρουμ, το Κύπελλο για Αγώνες με Γιοτ κ.ά.

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Μπόντρουμ (5  - 17 Αυγούστου) πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά στο Κάστρο του Μπόντρουμ, ένα αξιοθέατο-σύμβολο της περιοχής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Μπόντρουμ συγκέντρωσε στο κάστρο της πόλης καταξιωμένους θιάσους μπαλέτου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσίασαν ένα εκπληκτικό χορευτικό πρόγραμμα, στο οποίο οι επισκέπτες παρακολούθησαν παραδοσιακές και παγκοσμίως διάσημες αριστουργηματικές παραστάσεις μπαλέτου, μέσα από ένα συνονθύλευμα κλασσικού μπαλέτου, παραδοσιακών τεχνικών χορού, σύγχρονου χορού, ακόμα και φλαμένγκο.

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Μπόντρουμ άνοιξε την αυλαία του με τον θίασο του Ankara State Opera and Ballet και το «Harem», μια παράσταση που συνδυάζει τον παραδοσιακό ήχο της Οθωμανικής μουσικής, με τα μουσικά όργανα ney, bendir και kanun, με την σύγχρονη κλασσική μουσική του δυτικού κόσμου. Ακολούθησε το «The Hunchback of Notre Dame», με τον θίασο του Izmir State Opera and Ballet να φέρνει στη ζωή το γνωστό ομώνυμο αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκώ μέσα από τα μάτια του Κουασιμόδου, ο οποίος καταθέτει την αγάπη του την Εσμεράλδα και προσπαθεί να την προστατέψει από τον ιερέα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. Το φεστιβάλ συνεχίστηκε με την παράσταση «A Passage to Bollywood», σε εκτέλεση του θιάσου του Navdhara India Dance Theatre, που συνδυάζει δράση και ρομαντισμό, παραδοσιακή ινδική μουσική και σύγχρονα τραγούδια του Bollywood, αρχαίους χορούς της Ινδίας, γιόγκα, διαλογισμό και τεχνικές του δυτικού χορού. Ο θίασος Spanish Flamenco Dance Company παρουσίασε με τη σειρά του στο κοινό την παράσταση «WOMAN», ένα έργο του Aarón Vivancos στο οποίο παρουσιάζονται καταστάσεις που έχουν βιώσει χιλιάδες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους, και τονίζει αξίες όπως η συμπόνια, το θάρρος, η δύναμη, η αγάπη, η ελπίδα και η χαρά. Το φεστιβάλ «έκλεισε» ο θίασος του Istanbul State Opera and Ballet με την παράσταση «Don Quixote», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Miguel de Cervantes, στην οποία παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες του γενναίου Δον Κιχώτη και του υπηρέτη του Σάντσο Πάντσα.

Λίγα λόγια για το Μπόντρουμ


Το Μπόντρουμ, με τα εντυπωσιακά ερείπια και τα στενά δρομάκια του που αναδίνουν το άρωμα της ιστορίας, είναι ένας μαγικός προορισμός που θυμίζει υπαίθριο μουσείο. Χάρη στα κρυστάλλινα νερά του, τις όμορφες παραλίες και την πλούσια ιστορία που αναδεικνύει, μπορείτε να απολαύσετε αξέχαστες ευκαιρίες εξερεύνησης.

Το Μπόντρουμ φέρει τα σημάδια διάφορων πολιτισμών, όπως του πολιτισμού της Καρίας, των Περσών, των Ελλήνων, καθώς και της ρωμαϊκής και της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Χαρακτηριστικά απομεινάρια από αυτές τις εποχές είναι διάσπαρτα στην πόλη. Μια επίσκεψη στο Κάστρο του Μπόντρουμ, το οποίο ανεγέρθηκε από τους Ναΐτες ιππότες της Ρόδου τον 15ο αιώνα, καθώς και στο Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας του Μπόντρουμ, που βρίσκεται εντός των τειχών του Κάστρου, μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια βαθιά γνώση της ιστορικής αξίας της πόλης. Στο Μουσείο, το οποίο κέρδισε το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς το 1995, μπορείτε να δείτε πολλά εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων ναυαγίων που ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία. Επιπλέον, τα ερείπια του Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού, που θεωρείται ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε κατά τη διαμονή σας στο Μπόντρουμ.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top