Cine-weekly: Κινηματογραφική εβδομάδα με τον Χοακίν Φίνιξ και τον «Μπο» του

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 27 Απριλίου

Cine-weekly: 27/4/2023 - Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας

Έξι ταινίες για το πιο... ψαγμένο κοινό κάνουν πρεμιέρα αυτήν την Πέμπτη, με την πολυσυζητημένη κωμωδία τρόμου Ο Μπο Φοβάται, με τον Χοακίν Φίνιξ μετά τον Τζόκερ, να διχάζει κοινό και κριτικούς.

Άλλη ξεχωριστή πρόσταση αποτελεί το δράμα από το ΜπουτάνΛουνάνα: Ένα Γιακ μέσα στην Τάξη, που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Ξένης Ταινίας.

Ο Μπο Φοβάται (Beau Is Afraid)

O Mπο φοβάται το στοματικό διάλυμα: αν το καταπιείς κατά λάθος, παθαίνεις καρκίνο; Ο Μπο φοβάται τα αυτοκίνητα: σίγουρα, περνώντας το δρόμο κάποιο θα τον χτυπήσει. Ο Μπο φοβάται τις ειδήσεις στην τηλεόραση: όλες οι καταστροφές, απευθύνονται σε αυτόν. Ο Μπο φοβάται τους γείτονές του στο παρακμιακό γκέτο που μένει: ψυχοπαθείς, αλκοολικοί, άστεγοι που, αν τους δώσει την ευκαιρία, θα μπουν σπίτι του να τον σκοτώσουν. Πάνω από όλους κι όλα, ο θλιβερός μεσήλικας πια Μπο φοβάται τη μητέρα του. Οταν έρχεται η μέρα που πρέπει να ταξιδέψει στο πατρικό του για την ετήσια επίσκεψη, ο Μπο θα χτυπήσει... κόκκινο! 

Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Πάτι ΛουΠόν, Νέιθαν Λέιν, Εϊμι Ράιαν, Πάρκερ Πόουζι

Δείτε το trailer

Λουνάνα: Ένα Γιακ Μέσα στην Τάξη (Lunana: A YAK In The Classroom)

Ο Ούγκιεν ζει με τη γιαγιά του στην πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Τίμπου. Είναι δάσκαλος, σε μια υποχρεωτική πενταετή θητεία που εμποδίζει διαρκώς το όνειρο του που είναι να φύγει από τη χώρα και να γίνει ποπ τραγουδιστής. Εχοντας ένα ακόμη χρόνο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, στέλνεται από την κυβέρνηση στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του Μπουτάν. Ο δάσκαλος της Λουνάνα των 56 κατοίκων και των παιδιών τους, μόλις έφυγε και χρειάζονται αντικαταστάτη. Έτσι, ο Ούγκιεν ξεκινάει ένα ταξίδι που περιλαμβάνει όχι μόνο ένα δεκαήμερο πεζοπορίας για να φτάσει στον προορισμό του, αλλά και μια σύγκρουση διαρκείας με όλα όσα πίστευε πως έπρεπε να εγκαταλείψει προκειμένου να βρει το νόημα της ζωής. 

Πρωταγωνιστούν: Σεράμπ Ντορζί, Ουγιέν Νορμπού, Λεντάπ Κέλντεν

Δείτε το trailer

Ευλογία (Benediction)

Παρασημοφορημένος στο Δυτικό Μέτωπο, ο Σασούν ξεκίνησε να γράφει ποιήματα για τη φρίκη του πολέμου, ταυτόχρονα σχεδόν με την απόφασή του να γίνει αντιρρησίας συνείδησης με την περίφημη διακήρυξή του, το 1917, στην οποία κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι συνεχίζει έναν πόλεμο που ξεκίνησε μεν ως πατριωτικός, πλέον με σκοπούς εθνικιστικούς και ιμπεριαλιστικούς. Δεν πέρασε ποτέ στρατοδικείο, αλλά εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική όπου «φυγαδεύονταν» οι αντιρρησίες συνείδησης. Εκεί θα γνώριζε τον πρώτο έρωτά του, τον ποιητή, μαθητή του Γουίλφρεντ Οουεν, πριν ακολουθήσει η αναγνώρισή του από την υψηλή κοινωνία, κι άλλοι εραστές αλλά και η τελική του απόφαση να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια, παραμένοντας μέχρι το τέλος της ζωής του «τραυματισμένος» από τα χρόνια στο μέτωπο και πικραμένος από την ελλιπή -κατά τον ίδιο- δημόσια αναγνώριση του έργου του. 

Πρωταγωνιστούν: Τζακ Λόουντεν, Πίτερ Καπάλντι, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Τζέρεμι Ιρβιν, Κάλαμ Λιντς

Δείτε το trailer

Στα Ίχνη του Δολοφόνου (To Catch a Killer)

Η Ελεανόρ είναι μια αστυνομική ερευνήτρια που παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος, όταν καλείται στην σκηνή ενός άγριου εγκλήματος- δουλειά ενός νέου και τρομακτικού μαζικού δολοφόνου. Η αστυνομία και το FBI θα εξαπολύσουν ένα απεγνωσμένο ανθρωποκυνηγητό σε όλη την χώρα που θα ανατρέπεται κάθε λεπτό εξαιτίας της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του αινιγματικού δολοφόνου. Αν κι αρκετά άπειρη, η Ελεανορ, εμπλέκεται όλο και περισσότερο με την υπόθεση καθώς τόσο η ίδια όσο κι οι συνεργάτες της αντιλαμβάνονται ότι αυτή ίσως είναι η μόνη που μπορεί να «μπει» στο μυαλό αυτού του ατόμου και να το φέρει μπροστά στη δικαιοσύνη.

Πρωταγωνιστούν: Σέιλιν Γούντλεϊ, Μπεν Μέντελσον, Γιόβαν Αντέπο

Δείτε το trailer

Μάλιστα Σεφ! (La Brigade)

Η Κάθι είναι μια σαραντάρα ανερχόμενη βοηθός σεφ. Πάνω που είναι έτοιμη να εκπληρώσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, τα πράγματα στραβώνουν. Αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες, η Κάθυ αναγκάζεται να δεχτεί μια δουλειά στην κουζίνα μιας δομής για ανήλικους, ασυνόδευτους μετανάστες. Παρόλο που μισεί την καινούρια της απασχόληση, που είναι τόσο κατώτερη των προσδοκιών και των ικανοτήτων της, η Κάθυ διαπιστώνει πως αυτές ακριβώς οι αρετές της αρχίζουν να επηρεάζουν θετικά τις ζωές των παιδιών. Και, το πιο αναπάντεχο, η Κάθυ καταλαβαίνει πως και η δική της ζωή αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο από την επαφή της με τα παιδιά.

Πρωταγωνιστούν: Οντρέ Λαμί, Φρανσουά Κλουζέ

Δείτε το trailer

Κάτσε στ' Αβγά σου (Little Eggs)

Ο χαριτωμένος κόκορας Τότο κι η αγαπημένη του πουλάδα Ντι είναι οι περήφανοι γονείς δύο μικρών αβγών, της Λούσι και του Μαξ, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα να χρυσίζουν. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάποιοι συλλέκτες σπάνιων αυγών τα αρπάζουν και τα παίρνουν μαζί τους μέχρι το Κονγκό. Εκεί διοργανώνονται μυστικά γεύματα για εκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, που πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για τα πιο εξωτικά πιάτα. Ο Τότο και η Ντι, παρέα με τους φίλους τους, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να φτάσουν μέχρι την αφρικανική ήπειρο και να σώσουν τα παιδιά τους εγκαίρως, αποφεύγοντας κάθε λογής κινδύνους όπως πεινασμένους κροκόδειλους, τρεις ιπποπόταμους, ένα μάτσο τρελές μαϊμούδες και τον ίδιο τον Βασιλιά της Ζούγκλας. 

Με τις φωνές των: Πάνου Αποστολόπουλου, Ειρήνης Ασπιώτη, Μιχάλη Ψυχράμη, Κατερίνας Πέτσα, Φωτεινής Ντεμίρη, Βασίλη Παπαστάθη, Θάνου Λέκκα,, Ντίνου Σούτη, Χρήστου Θάνου, Γιώργου Σκουφή

Δείτε το trailer

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top