Η αγάπη του Γιώργου Σταφέτα για την ποίηση

Θλίψη στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον χαμό του γνωστού Τενόρου

Η Αγάπη Του Γιώργου Σταφέτα Για Την Ποίηση

Ο διακεκριμένος  καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο τενόρος Γιώργος Σταφέτας έφυγε από τη ζωή ανήμερα Χριστουγέννων, σε ηλικία 82 ετών.

Γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και σπούδασε κλασικό τραγούδι και θέατρο. Υπήρξε καθηγητής κλασικού και έντεχνου τραγουδιού, μελοδραματικής τέχνης και αγωγής του λόγου, ενώ είχε δημοσιεύσει ποιητικές συλλογές. Με την Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάστηκε για σαράντα σχεδόν συναπτά έτη.

Η μεγάλη αγάπη του γνωστού τενόρου ήταν η ποίηση.

Έγραψε πολλές ποιητικές συλλογές ανάμεσα τους «Όταν τρέχει αίμα από τα δέντρα ανησυχώ», «Βασιλεμένος ήλιος Έκπτωτος», «Εγωισμός ταριχευμένου ολοζώντανος», «Έγινες ψυχοφθόρος κονιορτοστρόβιλος μακροτάξιδου ονείρου» ,«Επιστολές προς Φιλόκαλον», «Είδος Πύθωνα».

Το 1966 εντάχθηκε στη Χορωδία της ΕΛΣ, ενώ από το 1971 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 εμφανίστηκε σε περισσότερες από εξήντα παραγωγές, ερμηνεύοντας μια μεγάλη γκάμα ρόλων σε δημοφιλείς όπερες και οπερέτες όπως Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Η στέψη της Ποππαίας, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Τόσκα, Μποέμ, Αδριανή Λεκουβρέρ, Ο μαγικός αυλός, Τα παραμύθια του Χόφμαν, Το κορίτσι της Δύσης, Τζάννι Σκίκκι, Μανόν Λεσκώ, Οθέλλος, Δον Κιχώτης, Η φωτιά, Ο Κονρουά και οι κόπιες του, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Φάλσταφ, Ο βαφτιστικός, Οι Απάχηδες των Αθηνών, Το σπίτι των τριών κοριτσιών, Η νυχτερίδα, Η εύθυμη χήρα και Η χώρα του μειδιάματος.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top