«Βαγγέλης: 25 (+1) Ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ»

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στον Ιανό

«Βαγγέλης: 25 (+1) Ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ»

Στη χώρα μας πάσχουν από την νόσο του Alzheimer 160.000 άνθρωποι… Ένας από αυτούς ήταν και ένας γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης που το 2021 «έφυγε» από την ζωη αλλά η νόσος τον είχε απομακρύνει από τους δικούς του ανθρώπους τον τελευταίο καιρό.

Ο Βαγγέλης Χριστοφορίδης ήταν άτυχος καθώς δεν μπορούσε να θυμηθεί τις τελευταίες χαρές της ζωής του. Ήταν όμως τυχερός γιατί ο γιος του, Γιώργος Χριστοφορίδης, και αυτός δημοσιογράφος είτε από ανάγκη είτε από επαγγελματική διαστροφή να καταγράφει ό,τι συμβαίνει γύρω του δεν άφησε να χαθούν «25 διηγήματα του μπαμπά. Ίσως και για να πει δυο κουβέντες που περιγράφουν τη δημοσιογραφία μιας άλλης εποχής -μια δημοσιογραφία που δεν υπάρχει πια».

Τις ιστορίες αυτές τις αποτύπωσε σε ένα βιβλίο, στο χαρτί, εκεί δηλαδή που τις περισσότερες έγραψε και ο πατέρας του ο οποίος ήταν μια άλλης γενιάς δημοσιογράφος η οποία δεν ταυτίστηκε τόσο πολύ με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Τις παρουσιάζει λοιπόν με ένα βιβλίο που ακόμα και στον τίτλο του λέει από την αρχή περί τίνος πρόκειται… «Βαγγέλης: 25 (+1) Ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ».

Είναι ένα μήνυμα σε όσους ζουν δίπλα σε ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. «Ο Γιώργος σκέφτηκε ότι, αφού δεν μπορούν να καταλάβουν, ίσως μπορούν να διαβάσουν λίγα γι’ αυτό. Για να έχουν, έστω, μια μικρή ιδέα πώς να σταθούν την επόμενη φορά, απέναντι σε κάποιον που ζει δίπλα στην αρρώστια» όπως αναφερει και στο σχετικό δελτίο τύπου. 

Η παρουσίαση του βιβλίου, Εκδόσεις «Ianos», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 

Τζίνα Αγγούρη, δημοσιογράφος 
Κώστας Γιαννακίδης, δημοσιογράφος 
Κώστας Γκιουλέκας, δημοσιογράφος, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top