Μία βραδιά τζαζ μουσικής στο Ηρώδειο για πολύ καλό σκοπό

Οι «Jazz At Lincoln Center» έρχονται στην Αθήνα την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Jazz At Lincoln Center: Τζαζ Συναυλία Στο Ηρώδειο

Λένε πως όταν επιστρέφεις στην καθημερινότητα σου μετά από ένα σύντομο διάστημα διακοπών, γυρνάς διαφορετικός. Με αλλιώτικες προτεραιότητες, αποφασιστικό mindset, ανατρεπτική νοοτροπία. Με διάθεση να βοηθήσεις, να στηρίξεις, να προσφέρεις. Να βάλεις στο επίκεντρο περισσότερο το δούναι και να απομακρύνεις από την σκέψη το λαβείν. Το επιβεβαιώνω. Και θα το τηρήσω. Ανακαλύπτοντας νέα μουσικά μονοπάτια, ακούγοντας περισσότερο και μιλώντας λιγότερο, απολαμβάνοντας το φεγγάρι που λούζει την Ακρόπολη από τα κρυφά σημεία ενός αρχαίου Θεάτρου. Θα το κάνω αυτή την Τρίτη. 13 του μήνα. Κατά τις 9 το βράδυ. Κανένα στοιχείο φόβου δεν θα μου χαλάσει τα σχέδια και το ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, η οποία εύκολα σε παρασύρει στον δικό της ρυθμό χάνοντας ενδεχομένως το δικό σου παλμό. 

Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο

Θα είμαι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Για να χαρίσω στις αισθήσεις μου την ικανοποίηση ότι παρακολουθώ μία από τις διασημότερες Jazz ορχήστρες παγκοσμίως και ταξιδεύω μέσω των ενορχηστρώσεων τους στη βάση τους, την Νέα Υόρκη. Η εμβληματική ορχήστρα «Jazz At Lincoln Center» αφήνει για λίγο τις άκρως πετυχημένες της συναυλίες στην Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις της Αμερικής και προσγειώνεται στην Αθήνα. Στην πολιτιστική καρδιά της πρωτεύουσας, το Ηρώδειο. Εκτός από τις μουσικές αποσκευές τους, οι οποίες, αν και πλούσιες, χωρούν στον ήχο που γεννούν οι νότες όταν συνδυάζονται μαεστρικά από ανθρώπους που έχουν την έξιν του να δημιουργούν ποιοτική μουσική δεύτερα φύσιν. 

Οι Jazz At Lincoln Center στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 13 Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00, λοιπόν, όσοι τυχεροί - Έλληνες και διεθνείς - βρεθούν στο Ηρώδειο θα αδράξουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται να απολαύσουν διάσημα και πολυαγαπημένα τραγούδια, ορισμένων εκ των σημαντικότερων συνθετών - ερμηνευτών της τζαζ από σπουδαίες καλλιτέχνες και μία καλοκουρδισμένη all - star ορχήστρα. Duke Ellington, George Gershwin, Cole Porter, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra και Judy Garland ειναι μόλις μερικά από τα ονόματα που το πρόγραμμα περιλαμβάνει. 

Η σπουδαία ορχήστρα 

Η μουσική δεν θα είχε την ίδια αξία, αν οι ερμηνευτές δεν ήταν εφάμιλλοι των δημιουργών. Η JALC (Jazz At Lincoln Center - εν συντομία) φέρνει μαζί της στην Αθήνα έξι από τους all-star μουσικούς της και τρεις μεγάλες κυρίες της JAZZ - με κορυφαία την σπουδαία ερμηνεύτρια Catherine Russel, η οποία ανυπομονεί να σε συνεπάρει με την βαθιά φωνή της. Οι έξι all star μουσικοί είναι οι εξής:

  • Gabe Medd, τρομπέτα
  • Mariel Bildsten, τρομπόνι
  • Lucas Pino, πνευστά
  • Mathis Picard, πιάνο
  • Barry Stephenson, μπάσο
  • TJ Reddick, ντράμς

Μέσα από το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, η JALC, με προσκεκλημένους δημιουργούς και ερμηνευτές, στηρίζει και προωθεί το όραμά της για τη συνεχή ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης της τζαζ μουσικής και κουλτούρας σε παγκόσμια εμβέλεια. 

Για καλό σκοπό

Είναι εκείνες οι μέρες που συνειδητοποιείς ότι μπορείς να προσφέρεις και να βοηθήσεις όσους το έχουν ανάγκη. Πώς θα σου φαίνονταν να το κάνεις υπό τον ήχο Jazz μελωδιών; Αυτή την Τρίτη μπορείς. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων στο Νοσοκομείο Αττικών, δίνοντας ανάσα στα μωράκια που γεννιούνται πρόωρα και τις οικογένειές που αγωνιούν, στηρίζοντας έμπρακτα το σπουδαίο έργο της Lifeline Hellas.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top