Εscape room με δωρέαν είσοδο για όσους αγαπούν την Ιστορία!

Σημαντικές ιστορικές ανακαλύψεις μέσα από γρίφους και παζλ

αφισα εκθεσης

Έχεις το κλειδί για να ξεκλειδώσεις 200 χρόνια κοινής επιστημονικής ιστορίας Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας; Μπορείς να λύσεις τον γρίφο σπουδαίων επιστημονικών ανακαλύψεων της ιστορίας; 

Ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να νικήσεις τον εργασιακό εκφοβισμό

Γνωρίζεις τους επιστήμονες που καθόρισαν την πορεία των τελευταίων 200 ετών και που θα σε βοηθήσουν να αποδράσεις από το δωμάτιο;

Από την Περασμένη Παρασκευή λειτουργεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π.Ράλλη) η δράση ΗΠΑ-Ελλάδα: 200 χρόνια καινοτομίας («USA-Greece: 200 Years of Innovation»), ένα διαδραστικό «Escape Room», στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την κοινή επιστημονική ιστορία της Ελλάδας και των ΗΠΑ και τελικά να «αποδράσουν», χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους. 

Τα επίσημα εγκαίνια της δράσης αυτής πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo (Science Communication).

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, οι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν μέσα από 4 διαφορετικά δωμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, μέσα από γρίφους και παζλ. 

Και οι τέσσερις αίθουσες αναδεικνύουν τις αξιοσημείωτες καινοτομίες που προέκυψαν από την ελληνοαμερικανική συνεργασία τα τελευταία 200 χρόνια, εστιάζοντας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες από διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο των δράσεων: «ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας», για την υποστήριξη των εορτασμών των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

4 νέα βιβλία που δε θα θέλεις να αφήσεις από τα χέρια σου!

Η δράση «USA-Greece: 200 Years of Innovation» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η δράση αυτή ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, από Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00 (επισκέψεις σχολείων) 17:00-20:00 και Σάββατο-Κυριακή 12:00-18:00.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top