Εμπόριο: Μαρτυρίες αντρών, γυναικών και παιδιών θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων

Ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό για τα παιδιά θύματα εμπορίας ανθρώπων

το Εμπόριο

Σήμερα άνθρωποι αγοράζονται και πωλούνται με τον πιο εύκολο τρόπο. Άνθρωποι εξαφανίζονται. Αρπάζονται. Εκφοβίζονται. Και παραδίδονται στα χιλιάδες κυκλώματα που τους χειραγωγούν και τους εκμεταλλεύονται. Η παγκόσμια οικονομική κρίση υποδαύλισε την έξαρση του φαινομένου τόσο πολύ και με τέτοιους τρόπους μέχρι που έφτασε το ίδιο το θύμα να «αποδέχεται» την κατάστασή του, λόγω της έλλειψης επιλογών και διεξόδων.

H «Συναίνεση» στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί!

Το εμπόριο, είναι μία παράσταση βασισμένη σε αληθινά γεγονότα 

Τρία χρόνια μετά από τις συγκλονιστικές «Γυναίκες από χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών και το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών από όλο τον κόσμο, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα και ο Κοραής Δαμάτης καταπιάνονται με την Εμπορία Ανθρώπων και δημιουργούν μια παράσταση, με τίτλο «ΕΜΠΟΡΙΟ», που διαβάζει το παρελθόν, αφουγκράζεται το παρόν και προβλέπει το μέλλον.

Ο Ταχυδρόμος του Νερούδα: Μια γνήσια ρομαντική ερωτική ιστορία

Το εμπόριο αναφέρεται στην εμπορία των ανθρώπων 

Ιστορίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων-θυμάτων ενός «αόρατου εγκλήματος» γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και τελικά, στη δράση απέναντι σε ένα παγκόσμιο έγκλημα που φέρεται να χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο», αλλά δεν είναι.

Το εμπόριο είναι μία παράσταση βασισμένη σε μαρτυρίες ανθρώπων θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων 

|Μη γυρνάς την πλάτη - Μάθε την αλήθεια - Μη μένεις αμέτοχος σε μια άρρωστη πόλη|

1109- Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων

Ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό

Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα, στο πλαίσιο της παράστασης ΕΜΠΟΡΙΟ, διοργανώνει τις Κυριακές 7 και 14 Νοεμβρίου, στο Θέατρο RADAR, ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, μετά το τέλος της παράστασης, διάρκειας μιας ώρας.
Ώρα έναρξης της παράστασης: 7μμ.
Ώρα έναρξης της ανοιχτής συζήτησης: 8.30μμ.

Στις 7 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν:

· Ο Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών
· Ο Γιώργος Βανικιώτης, Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνώμων για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (GRETA) του Συμβουλίου της Ευρώπης
· Η Θεοδώρα Γιαννή, Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη της Ομάδας Διαχείρισης του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ)
· Η Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, Δικηγόρος σε θέματα Εμπορίας Ανθρώπων της Οργάνωσης Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ)
Στις 14 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν:
· Η Ντιάνα Μάνεση, Διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας, ερευνήτρια/ εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Γυναίκειων Μελετών και Ερευνών "Διοτίμα"
· Ο Δημήτρης Κοντούδης, Υπεύθυνος Εκπαιδεύσεων για την Α21 στην Ελλάδα
· Η Δρ. Φιόρη Zαφειροπούλου PM O.Π.A., Συντονίστρια Fashion Revolution & SOFFA
· Η Κατερίνα Πάσχου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος σε θέματα έμφυλης βίας της Οργάνωσης Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ΕΣΠ
Τις συζητήσεις θα συντονίζουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ανδρομέδα.

Έξι άνθρωποι συγκατοικούν εξαναγκαστικά 

Περίληψη έργου 

Σ’ ένα κοντινό μέλλον, η κλιματική αλλαγή έχει αλλοιώσει δραματικά τον πλανήτη, με αποτέλεσμα το Οικουμενικό Κράτος να λειτουργεί εντελώς παρεμβατικά, ελέγχοντας τα πάντα, τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και την εν γένει ζωή του κάθε πολίτη, διατυμπανίζοντας ότι έτσι εξασφαλίζει την «προστασία» και την «ευημερία» του κοινωνικού συνόλου.

Οι πολίτες έχουν χωριστεί σε συστημικούς και έξω-συστημικούς. Όσοι δεν είναι χρήσιμοι στο Οικουμενικό Κράτος, δηλαδή όσοι δεν είναι υγιείς, παραγωγικοί πολίτες ή όσοι δεν συμμορφώνονται με τις νέες συνθήκες, απομακρύνονται σε υπόγεια στρατόπεδα-πόλεις.
Σ’ αυτά τα στρατόπεδα δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία με τον έξω κόσμο πέραν των ειδικών φρουρών που ασχολούνται με την μεταφορά των «καινούργιων» ή την τιμωρία και τον σωφρονισμό των υπαρχόντων.

Έξι άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, θα βρεθούν και θα συγκατοικήσουν εξαναγκαστικά σε έναν από τους υπόγειους θαλάμους του στρατοπέδου-πόλη, κουβαλώντας ο καθένας και μια διαφορετική ιστορία/μαρτυρία για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης, να υπάρξει θύμα του trafficking.

Ταυτότητα παράστασης 

Συγγραφή έργου/σύνθεση κειμένων: Κοραής Δαμάτης & Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα
Σκηνοθεσία - Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά - κοστούμια: Παύλος Ιωάννου
Παίρνουν μέρος αλφαβητικά: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Απόστολος Μπαχαρίδης, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση Νεκτάριος Φαρμάκης
Ακούγονται οι φωνές (αλφαβητικά): Κοραή Δαμάτη, Μιχάλη Καλαμπόκη, Περικλή Μοσχολιδάκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου
Φωτογραφίες παράστασης: Χρήστος Κοτσιρέας
Trailer παράστασης: Θωμάς Παλυβός
Παραγωγή - Έρευνα για την επιμέλεια κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα
Τυπογραφείο για την καλλιτεχνική επιμέλεια
& έκδοση του προγράμματος και της αφίσας: Εκδόσεις ΚΨΜ
*Το τελικό κείμενο της παράστασης έχει διαμορφωθεί μέσα από την έρευνά της ομάδας για το θέμα του trafficking, από πηγές, βιβλία, ντοκιμαντέρ, στατιστικές μελέτες και, κυρίως, συνεντεύξεις ανθρώπων, που έχουν υπάρξει θύματα.

Ημέρες παραστάσεων

Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ. μ.
Κάθε Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80' (χωρίς διάλειμμα)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 13 ευρώ


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top