Οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» εκθέτουν τις δημιουργίες τους

Στις 11 Αυγούστου

«ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ»

Σε αυτό το δύσκολο, μουντό, καταστροφικό και καυτό καλοκαίρι οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» για 4η συνεχόμενη χρόνια στέλνουν μήνυμα ελπίδας με τα πολύχρωμα ζωγραφισμένα βότσαλα του νησιού!

Είναι η δίκη τους πολύχρωμη αύρα αγάπης, ελπίδας και χαράς εκπροσωπώντας όλους τους Κασιώτες σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε αυτούς που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Μια φοβερή ομάδα με πιτσιρίκια της Κάσου- άλλα ντόπια και άλλα παραθεριστές στο νησί των γονιών τους- ζωγράφισαν επί οκτώ μέρες βότσαλα σμιλεμένα στις ακτές του νησιού της Δωδεκανήσου για να τα εκθέσουν για καλό σκοπό.

Αποφάσισαν να αγοράσουν έναν προτζέκτορα για το Δημοτικό  Σχολείο Κάσου και εάν φτάσουν τα χρήματα και άλλα πράγματα για τα σχολεία του νησιού.

Η «Ελένη» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε δειλά-δειλά εδώ στο χωριό της  Αγίας Μαρίνας για τα παιδια της γειτονιάς.

Την επόμενη χρονιά για τα παιδιά του χωριού και τις  επόμενες δύο χρονιές για τα παιδιά όλου του νησιού!!!

Το εγχείρημα έπιασε η
ομάδα έδεσε και ο καλλιτεχνικός οίστρος των «μικρών «Πικάσο από την Κάσο» άρχισε να αποδίδει και πλέον είναι must και θεσμός εδώ στην όμορφη Κάσο!!!

Συναυλία Κώστα Μακεδόνα στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

«Κύριε, εγώ θα κάνω μια βάρκα» φώναξε ο Μιχαλάκης που ήρθε τρέχοντας από το σπίτι του, ενώ η Νάσια είχε ήδη φτιάξει μια σπασμένη καρδιά, μια μάσκα που όλοι έχουμε φορέσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο και τους αγαπημένους της F•R•I•E•N•D•S.
Ο Μανώλης μια τεράστια -πραγματικά θεόρατη- ελληνική σημαία, ενώ ο Τάσος έγραψε ΑΕΚ και ο Μάνος με τη σειρά του σε ένα κόκκινο βότσαλο έγραψε Ολυμπιακός.

Η Μαρία έγραψε μια χαρακτηριστική μαντινάδα για την Κασο, η Αλεξάνδρα μια κατακόκκινη φραουλιτσα, η Καλλιόπη καρπούζι και ο Αλεχάντρο το αγαπημένο του χαμογελαστό πρόσωπο. Ο δε Νικόλας έναν καταπληκτικό κοκκινόσκαρο της Μακρας!!

Και τόσες και τόσες υπέροχες και ευρηματικές δημιουργίες από όλα τα παιδάκια που πέρασαν από το ατελιέ-εργαστήρι της Κοφτερής αυτά τα απογεύματα!!!

Φυσικά όλα τα παιδιά έκαναν πετρούλες με σχέση την αγαπημένη τους Κάσο, τα χωριά και τις τοποθεσίες της!

Άπειρα χαρούμενα χρώματα με φαντασία, αγάπη και αγνότητα πάνω στα βότσαλα του νησιού, να φωνές, χαρά και χαμόγελα για οκτώ ημέρες στην παραλία της Κοφτερής!!!
Και όλο αυτό το πολύχρωμο σκηνικό είναι αυτό που μας δίνει τη δύναμη και την αγάπη να το συνεχίσουμε και να το κάνουμε κάθε χρόνο!!

Χαμός! Ένας ωραίος, ανέμελος, παιδικός και αισιόδοξος χαμός!!!

Κάθε απόγευμα  εδώ και οκτώ μέρες  τα πιτσιρίκια ζωγράφισαν έναν όμορφο κόσμο στα βοτσαλάκια της Κάσου με άπειρα και γεμάτα ελπίδα χρώματα!!!

Ε... τι άλλο να πω. Μάλλον μπορώ να μιλάω επι ώρες για αυτή την εμπειρία, αλλά θα μιλήσουν από μόνα τους τα πολύχρωμα βότσαλα των παιδιών, αλλά και εκείνα την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 7:00 μμ στην παραλία της Κοφτερής.

Το Bazzar-Party σας περιμένει όλους μικρούς /μεγάλους για να περάσουμε όμορφα, να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή και να… γίνουμε πάλι μα ίδια!

Θα προηγηθεί (όπως και πέρσι) παρουσίαση των μικρών παιδιών που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική σαν μια επιβράβευση της προσπάθειας τους!!!
Μετά την έκθεση και αγορά των βότσαλων θα ακολουθήσει ένα μικρό πάρτι με μουσική και κάποια εδέσματα από τις μαμάδες τις οποίες και ευχαριστούμε!

Ημέρα: Τρίτη 11-8-2021
Ώρα: 7:00 μμ
Bazzar-Party που διοργανώνουν «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ»
Σας περιμένουμε!
Be there!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top