H μορφή της Πυθίας ζωντανεύει μέσα σε μία χοροθεατρική παράσταση

Τι χρησμούς θα έδινε σήμερα η Πυθία;

H μορφή της Πυθίας

Η χοροθεατρική παράσταση Πυθία-Ο χορός της προφητείας σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, χορογραφία Ελένης Χατζηγεωργίου & Σάρα Τοσκάνο και μουσική Βασίλειου Οικονομίδη, παρουσιάζεται στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η μορφή της Πυθίας διατηρεί ακέραιο τον αινιγματικό και μυστικό της χαρακτήρα μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Στις συνειδήσεις των ανθρώπων έχει καταχωρηθεί ως σύμβολο της εκστατικής μάντισσας και αφοσιωμένης ιέρειας του Απόλλωνα.

Οι συντελεστές της παράστασης «Πυθία- Ο Χορός Της Προφητείας» εμπνέονται από την προφητική μανία, τους χρησμούς και το τελετουργικό της Πυθίας και δημιουργούν μια παράσταση που διερευνά τα χαρακτηριστικά της ένθεης κατάστασής της, μέσα από τους κώδικες του χορού, του θεάτρου και της μουσικής.

Η Πυθία έχει αποτελέσει στο παρελθόν πηγή έμπνευσης για ζωγράφους και ποιητές. Τα μέσα που χρησιμοποιούσε για να προκαλέσει το προφητικό της παραλήρημα, όπως ο εξαγνισμός της στην Κασταλία πηγή, η χρήση των φύλλων της δάφνης, ο τρίποδας πάνω στον οποίο καθόταν και η εισπνοή του αερίου από το χάσμα του εδάφους, προσφέρουν μια μοναδική εικονοποιία.

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Είναι όμως μια από τις σπάνιες φορές που η μορφή της Πυθίας ζωντανεύει μέσα σε μία χοροθεατρική παράσταση.

Άραγε τι χρησμούς θα έδινε σήμερα;

Πυθία- Ο χορός της προφητείας 
 

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Δημήτρης Τσιάμης
Χορογραφία: Ελένη Χατζηγεωργίου & Σάρα Τοσκάνο
Σύνθεση Μουσικής: Βασίλειος Οικονομίδης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Νίκη Ψυχογιού
Σχεδιασμός Φωτισμού: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τίνα Μέμου, Εύα Τζανακάκη
Φωτογραφίες: Ηλίας Μασσάρος
Ερμηνευτές: Ελένη Χατζηγεωργίου, Σάρα Τοσκάνο, Δημήτρης Τσιάμης, Βασίλειος Οικονομίδης

Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών (Ρωμαϊκή Αγορά)

Σάββατο 31 Ιουλίου & Κυριακή 1 Αυγούστου // Ώρα έναρξης: 21.15

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών (€12 & €6, μειωμένο). Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων: 

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top