Τι βιβλία θα διαβάσεις αυτό το Πάσχα;

Δέκα νέες κυκλοφορίες

βιβλία για το Πάσχα

Νέα βιβλία αυτοβελτίωσης ,μυθιστορήματα, λογοτεχνικά  και επιστημονικής φαντασίας μόλις κυκλοφόρησαν και περιμένουν να τα ξεφυλλίσετε ανακαλύπτοντας κρυφές και φανερές πτυχές  των πρωταγωνιστών τους. Τα βιβλία που ακολουθούν έχουν στόχο να μας ταξιδέψουν και να μας μαγέψουν....Κάτι που το έχουμε πολλή ανάγκη.

«Ο Εθελοντής»: Η αληθινή ιστορία του ήρωα της αντίστασης

«Αληθινή Ζωή» του Μπράντον Τέιλορ

Το νέο μυθιστόρημα του Μπράντον Τέιλορ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker Prize 2020. Πρόκειται για ένα μοναδικό βιβλίο που εντυπωσιάζει τον αναγνώστη αφού θέτει το ερώτημα αν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε τις προσωπικές πληγές μας και με ποιο κόστος.
'Ενα μυθιστόρημα για την οικειότητα, τη βία και τη συγχώρεση μεταξύ φίλων σε μία πανεπιστημιούπολη των Μεσοδυτικών Πολιτειών, από μια ηλεκτρισμένη νέα λογοτεχνική φωνή.

Ο Γουάλας αισθάνεται ότι δεν χωράει στην πανεπιστημιούπολη όπου δουλεύει ασταμάτητα για να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη βιοχημεία. Είναι ένας εσωστρεφής νεαρός από την Αλαμπάμα, μαύρος και γκέι, που έχει αφήσει πίσω του την οικογένειά του χωρίς να καταφέρει να αποδράσει από τις βαριές σκιές της παιδικής του ηλικίας.

Ένα σαββατοκύριακο στα τέλη του καλοκαιριού  φέρνει  στο φως καλά κρυμμένα ρεύματα εχθρότητας και πόθου...Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

 «Παιδιά του Ουρανού και της Γης» του Κay Guy Gavriel 

Ο μετρ της λογοτεχνίας του φανταστικού Guy Gavriel Kay, εμπνευσμένος από την περίοδο της Αναγέννησης, συνθέτει μια συναρπαστική ιστορία στην οποία τα διπλωματικά παιχνίδια, η κατασκοπία, ο πόλεμος και η τέχνη βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.
Σε έναν κόσμο όπου άλλοι λατρεύουν τα αστέρια και άλλοι τον ήλιο, ένα πράγμα παραμένει κοινό: η αβέβαιη μοίρα των απλών ανθρώπων.

Ένα μαγευτικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σε έναν κόσμο ο οποίος δίνει την αίσθηση του αληθινού.
Ένας ζωγράφος ταξιδεύει στην κατακτημένη πλέον Πόλη των Πόλεων με μια αποστολή που λίγοι γνωρίζουν. Ένας γοητευτικός έμπορος, μια γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από μια ζωή σε μοναστήρι, ένας πολεμιστής του πιο τρομερού σώματος πεζικού του Χαλίφη και μια επιδρομέας με στόχο την εκδίκηση συναντιούνται – και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

«Οι Αρετές του Χωρισμού» της Έιμι Ράνσομ

«Οι αρετές του χωρισμού» είναι ένα ενθαρρυντικό και ενδυναμωτικό βιβλίο με πρακτικές και συμβουλές που θα αλλάξει τη ζωή σας. 111 μαθήματα έχουν σκοπό να γιατρέψουν την καρδιά και να σας βοηθήσουν  να κάνετε  νέα βήματα και στην ουσία ν' ανοίξετε τα φτερά σας. Ο  χωρισμός μπορεί να αποτελέσει το μέσο που θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια ευχάριστη ζωή, ειδικά αν βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός χωρισμού, αν έχετε μόλις χωρίσει και αγωνίζεστε να προχωρήσετε μπροστά, ή αν δοκιμάζετε την πρώτη σας απογοήτευση έχοντας χάσει τον έρωτα της ζωής σας. Με οδηγό το βιβλίο αυτό, θα διέλθετε τα οχτώ στάδια του χωρισμού: Αυτοπεποίθηση, Παρακίνηση, Επίγνωση, Αυτοέκφραση, Μοναδικότητα, Ανεξαρτησία, Αφύπνιση, Νέο ξεκίνημα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Συνέντευξη Star.gr : Η Ηρώ Σκάρου μας παρουσιάζει τη ζωή έτσι όπως είναι!

«Σάσεναχ - Η ξένη» της Diana Gabaldon

Το εκδοτικό φαινόμενο που ενέπνευσε την τηλεοπτική υπερπαραγωγή Outlander, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 10 γλώσσες , κατέκτησε τις σημαντικότερες λίστες best-sellers παγκοσμίως και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

Το 1946, η Κλαιρ Ράνταλ, μια στρατιωτική νοσοκόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναβρίσκεται με το σύζυγό της για ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος στη Σκοτία. Η μοίρα όμως τους χωρίζει ξανά, όταν η ηρωίδα περνά μέσα από έναν κύκλο μονόλιθων στα Χάιλαντς και μεταφέρεται ως διά μαγείας στη Σκοτία του 1743. Εκεί, γίνεται ξαφνικά μια Σάσεναχ, μια ξένη σε έναν τόπο που μαστίζεται από τον πόλεμο και τις διαμάχες των φατριών.

Διχασμένη ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον, τη βία και την προκατάληψη, η Κλαιρ θα ζήσει ένα συγκλονιστικό έρωτα με τον νεαρό Τζέιμι Φρέιζερ, ένα θαρραλέο Σκοτσέζο πολεμιστή. Το πάθος του Τζέιμι για τη μοιραία γυναίκα είναι τόσο παράφορο, που σύντομα η Κλαιρ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πίστη και τον έρωτα, παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο ζωές εντελώς ασυμβίβαστες…

«Το Πανδοχείο» της Δέσποινας Χατζή

Αθήνα, 1941. Ο δικηγόρος Αριστείδης Ιωακειμίδης και ο αδελφός του Ανδρέας τάσσονται με δουλική προθυμία στο πλευρό των Γερμανών κατακτητών. Στον αντίποδα, ο μικρότερος αδελφός τους, Φωκάς, και τρεις γυναίκες της οικογένειας αντιστέκονται δρώντας με απόλυτη μυστικότητα. Η οικογενειακή ισορροπία διαταράσσεται από εχθρότητες, πάθη και ασίγαστους έρωτες.

Ορεινή Μπόβα, Καλαβρία, 1946. Η κόρη του Αριστείδη Ιωακειμίδη, Αντονέλλα, θέλοντας να ξεφύγει από το βάρος που νιώθει για τη στάση του πατέρα της, εγκαταλείπει οριστικά την Ελλάδα ακολουθώντας τον σύζυγό της Αναστάζιο Αντριότι στην πατρίδα του, την Κάτω Ιταλία.

Η ελληνόφωνη Καλαβρία την καλοδέχεται. Η νεαρή κοπέλα γοη­τεύεται από την ειδυλλιακή ύπαιθρο, τους ανθρώπους της, τις μνήμες τους, αλλά και την ιστορία της αλλοτινής Μεγάλης Ελλάδας. Ωστόσο, το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τις πληγές που άφησε η αγριότητα του Μουσολίνι: την απόλυτη φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση, κοινωνική αδικία. Εργαζόμενοι σκληρά, το 1960 αποκτούν το πανδοχείο «Magna Grecia», ανακουφίζοντας εν μέρει την κακοπαθημένη ζωή τους.

Ρήγιο, Καλαβρία, 1995. Πρωτοπόρα και δυναμική, η Αντονέλλα αποφασίζει να περάσει το γέρμα της ζωής της στο πανδοχείο με μια παρέα συνομηλίκων της. Οι ζωές τους γίνονται μέρος της δικής της ζωής και οι ξεχωριστές ιστορίες όλων μπλέκονται σε μια ασίγαστη επιθυμία για λύτρωση.

Ένα μυθιστόρημα δυνατών συγκινήσεων για τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου, εμπνευσμένο από τη μακραίωνη ιστορία και τη σαγήνη του ιταλικού Νότου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Σε Ξένο Χρόνο» της Diaba Gabaldon

Διχασμένη ανάμεσα σε δυο ζωές εντελώς ασυμβίβαστες…

Όλα ξεκίνησαν στα Χάιλαντς το 1945, όταν η Κλαιρ Ράνταλ πέρασε από έναν κύκλο μονόλιθων για να βρεθεί ως διά μαγείας στο 1743.

Παγιδευμένη στη δίνη του αιματηρού πολέμου μεταξύ ’γγλων και Ιακωβιτών, η Κλαιρ θα αναζητήσει καταφύγιο στο κάστρο της φατρίας των Μακένζι και θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Τζέιμι Φρέιζερ.

Όμως η ευτυχία δε διαρκεί για πάντα. Σύντομα η Κλαιρ θα γνωρίσει τη σκληρή όψη της μοίρας. Θα κατηγορηθεί ως μάγισσα και θα κινδυνεύσει να καεί στην πυρά, θα γνωρίσει τον πόνο και την προδοσία και θα ανακαλύψει ένοχα μυστικά, ικανά να οδηγήσουν ανθρώπους στο θάνατο. Ωστόσο εκείνη θα πρέπει να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό και να παλέψει για να γιατρέψει την ψυχή του αγαπημένου της από τραύματα που φαίνεται ότι δε θα επουλωθούν ποτέ…Το δεύτερο βιβλίο της σειράς που ενέπνευσε την τηλεοπτική υπερπαραγωγή Outlander  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

Συνέντευξη star.gr: «Η Οδύσ[σ]εια των λέξεων» του Νίκου Μαθιουδάκη

«Το Μονοπάτι της Ελευθερίας-Ho’oponopono» της Βιολέττας Ψωφάκη

Αυτό το βιβλίο µάς βοηθά να αναγνωρίσουµε και να αποµακρύνουµε όσα µας εµποδίζουν να αντιληφθούµε την παρουσία της αγάπης µέσα µας. Μας επιτρέπει να αναγνωρίσουµε ότι ο κόσµος, όπως τον βλέπουµε, είναι µια αντανάκλαση αυτού που είµαστε, ότι προβάλλουµε τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις προκαταλήψεις και τις προσδοκίες µας προς τα έξω, και µετά τα αντιλαµβανόµαστε σαν εξωτερική πραγµατικότητα. Περιγράφει την πρακτική του Ho’oponopono, η οποία µας ενδυναµώνει ώστε να ανακτήσουµε τη δύναµή µας και να αποκτήσουµε τον έλεγχο της ζωής µας. Μας δείχνει τον τρόπο να θεραπεύσουµε τις τοξικές σκέψεις, µνήµες και συναισθήµατα, και να απελευθερωθούµε από το παρελθόν και τον πόνο. Μας περιγράφει τον δρόµο της ελευθερίας που περνά από τη συγχώρεση και οδηγεί στην εσωτερική ειρήνη.

Προκαλεί την εσωτερική διερεύνηση και προσκαλεί τον στοχασµό θέτοντας ερωτήµατα:

Μήπως υπάρχει κάτι που ήρθες να κάνεις εδώ στη γη;

Μήπως είναι κάτι που απαιτεί τα µοναδικά χαρίσµατα, την εµπειρία, την ενέργεια και την προσωπική σου αντίληψη; Μήπως είναι κάτι που απαιτεί τη µοναδικότητά σου, κι αν δεν το κάνεις, δεν θα γίνει από κανέναν άλλον;

Κι αν όλα εµφανίζονται στη ζωή σου για κάποιον λόγο; Κι αν σε προκαλούν να στραφείς µέσα σου για να βρεις τη συγχώρεση, τη δύναµη, την ελευθερία και την αγάπη; Κι αν εµφανίζονται για να σου θυµίσουν την πρόθεση της ψυχής σου; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

«Η άχρονη παραλία» από τη Φιόρη Ζαφειροπουλου

Εκείνη γεννήθηκε σε μια από τις πλούσιες οικογένειες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι γυναίκες θεωρείται πως ζουν ισότιμα με τους άντρες. Εκείνες στα φτωχά κράτη των Βαλκανίων και της Αφρικής, όπου η αξία της γυναίκας είναι αναλώσιμη. Εκείνη είναι μια γυναίκα δυναμική, μια σύγχρονη αμαζόνα, που μέσα στην κοινωνία μας, αγκυλωμένη ακόμα στις παθογένειες του χθες, προσπαθεί να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει: τον αληθινό έρωτα, την αναγνώριση, μια επιτυχημένη ανεξάρτητη καριέρα. Εκείνες είναι θύματα μιας τραγικής ιστορίας που εκτυλίσσεται παράλληλα στα ίδια ή σε άλλα γεωγραφικά μήκη.
Νεαρές γυναίκες αδύναμες, που δεν πρόλαβαν να ονειρευτούν, τους έσκισαν τα πέπλα της αθωότητας φορώντας τους τις αλυσίδες της σωματεμπορίας. Συναντιούνται οι δρόμοι τους στο φυσικό πέρασμα των τράφικερ από την Ανατολή στη Δύση, στα ελληνικά παράλια.

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα σε μια ψαροταβέρνα πάνω στη θάλασσα ξεκινάει μια ιστορία απελευθέρωσης, τόσο ψυχικής όσο και σωματικής, για όλες τους. Μέσα από μια πορεία δύσκολη, γεμάτη εμπόδια και πισωγυρίσματα, εκείνη στρέφεται προς τα μέσα προκειμένου να βρει τον εαυτό της και τη δύναμη που είχε, αλλά δεν γνώριζε. Εκείνες δεν έχουν σε κανέναν να στραφούν, δεν τους ανήκει ούτε καν το ίδιο τους το σώμα. Μόνο εκείνη θα μπορούσε να τις βοηθήσει. Το βιβλίο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος και μέρος των εσόδων της συγγραφέως δωρίζονται σε κοινωφελείς οργανισμούς.

«Η Θεωρία της Μουσικότητας» του Δημήτρη Μαργαρίτη

Ο Δημήτρης Μαργαρίτης  μας παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Η θεωρία της μουσικότητας» .Πρόκειται για μια νουβέλα που παρακολουθεί τη ζωή του Αϊνστάιν από την παιδική ηλικία ως τον θάνατό του με βασική αρχή τη μουσική. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο  Αϊνστάιν έπαιζε βιολί.

...Όσα αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο, αποτελούν πραγματικά γεγονότα.

Ωστόσο, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, είναι εμπλουτισμένα με στοιχεία μυθοπλασίας. Η τελική, συνολική και αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια, όμως δεν αλλοιώνεται, παρά μας δίνεται η ευκαιρία να την εξετάσουμε ξανά, υπό το πρίσμα και υπό την επήρεια της μουσικής.
Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθούμε τη ζωή του μεγάλου επιστήμονα Άλμπερτ Αϊνστάιν, από την παιδική του ηλικία μέχρι και τον θάνατό του, με περιστατικά που συμβαίνουν περίπου ανά δεκαετία, επαναπροσδιορίζοντας τις επιστημονικές ανακαλύψεις με μοναδικό γνώμονα τη μουσική. Είναι ευρέως γνωστό άλλωστε, ότι ο ίδιος ο Αϊνστάιν έπαιζε βιολί.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γρηγόρη.

«Ο Φλεγόμενος Σταυρός»  της Diana Gabaldon

Φθινόπωρο 1770. Στον απόηχο του γάμου της Μπριάννα με τον Ρότζερ και της βάφτισης του γιου τους, η ηρεμία και η αισιοδοξία ανατρέπονται μέσα σε μια στιγμή: Ο Τζέιμι καλείται να σχηματίσει μια πολιτοφυλακή με σκοπό να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την πρόσφατη αναταραχή στη Βόρεια Καρολίνα – πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να ρισκάρει τη ζωή του για έναν βασιλιά τον οποίο ξέρει πως σύντομα θα χρειαστεί να προδώσει… Και ενώ ο Τζέιμι φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του Φρέιζερς Ριτζ κατά τη διάρκεια της απουσίας του, κάποιες αναπάντεχες εξελίξεις θα έχουν ως αποτέλεσμα η Κλαιρ να ακολουθήσει τον αγαπημένο της στην αποστολή του, καθώς η απειλή του πολέμου έρχεται όλο και πιο κοντά.

Η συνέχεια μιας πολυδιάστατης σειράς, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top