Ένας ζωντανός θρύλος στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο μοναδικές παραστάσεις από την Μάγια Πλισέτσκαγια

Ένας ζωντανός θρύλος στο Μέγαρο Μουσικής

Ένας ζωντανός θρύλος του κλασσικού μπαλέτου, η Μάγια Πλισέτσκαγια, ανεβαίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η κορυφαία μπαλαρίνα σε ηλικία 86 ετών, διαψεύδει το νόμο της βαρύτητας και ερμηνεύει το «AveMaya», τη γνωστή χορογραφία που δημιούργησε ειδικά για αυτήν ο Μορίς Μπεζάρ, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο το γκαλά προς τιμήν της.

Στην παράσταση συμμετέχουν διάσημοι χορευτές από συγκροτήματα με τα οποία η Πλισέτσκαγια συνέδεσε το όνομά της στην λαμπερή και μακρόχρονη πορεία της στο χορό, όπως το Μπολσόϊ, το Μαριίνσκι, το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας , η Όπερα του Παρισιού και το συγκρότημα του Κάρλος Σάουρα.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της ζωής της σπουδαίας χορεύτριας σε μια πρώτη ανάγνωση ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και σκληρές δοκιμασίες μέχρι να καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή του κλασσικού χορού. Αυτό αποτυπώνεται στις αέρινες κινήσεις της και στην μοναδική εκφραστικότητά της, δύο στοιχεία με τα οποία έχει βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα στην ιστορία του μπαλέτου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top