«Το απόκρυφο βιβλίο» της ζωγράφου Μάτως Ιωαννίδου

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Μάτω Ιωαννίδου- Το απόκρυφο βιβλίο

Η έκθεση «Το απόκρυφο βιβλίο» αποτελείται από ένα εικαστικό βιβλίο της ζωγράφου, Μάτως Ιωαννίδου.

Όσοι παρευρεθούν στην έκθεση που θα έχει διάρκεια από 27 Ιανουαρίου – 27 Φεβρουαρίου 2021 θα  περπατήσουν "μέσα" στο απόκρυφο βιβλίο, στην Art Appel Gallery. 

Παράταση για την παράσταση «Με τη Σιωπή»

Σχέδια με σινική, κραγιόνια, κάρβουνο, φύλλο αλουμινίου, φύλλο φελλού, collages, αποτυπώματα με θέμα φιγούρες στον δημόσιο χώρο.

 Η πανδημία ήταν η αφορμή.  Ο αστικός χώρος μοιάζει ασφυκτικός, λαβυρινθώδης, οι φιγούρες κινούνται ή… ταξιδεύουν ακίνητες, πολλές μαζί και μαζί απομονωμένες. Οι μάσκες στα πρόσωπα, αν δεν ήταν απαραίτητες για υγειονομικούς λόγους… θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε.

Κάθε σελίδα του βιβλίου είναι ένα αυτόνομο εικαστικό έργο αλλά η αλληλουχία των εικόνων στο ξεφύλλισμα, χωρίς να έχει αφηγηματικό χαρακτήρα, επιβάλλει στο θεατή μια αυτοσυγκέντρωση και ταυτόχρονα δημιουργεί το «σασπένς» της ανάγνωσης. Η αφή του χαρτιού, οι υφές των υλικών είναι μια σωματική εμπειρία. Αυτήν την απόλαυση όμως δεν την γεύεσαι γιατί το βιβλίο μεταμορφώνεται σε απόκρυφο, κλεισμένο σε ένα διάφανο κουτί. Με αφύσικες συνθήκες ζωής και κοινωνικής συνύπαρξης, το video που συνοδεύει το βιβλίο είναι η μόνη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Ένα «άχρονο» βιβλίο ως κιβωτός εικόνων κατασκευασμένο με αδρά υλικά, απροσπέλαστο στο άγγιγμα του αναγνώστη – θεατή. Εικόνες της κοινωνικής μας πραγματικότητας που στην αλληλουχία τους ξετυλίγονται οικείες και ανοίκειες ταυτόχρονα.

Στην έκθεση διατίθενται εκτυπώσεις σελίδων του βιβλίου, αριθμημένες (1/3 αντίτυπα) και υπογεγραμμένες.

Πληροφορίες

Έναρξη: 

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 
ώρα 13:00-19:00
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου – 27 Φεβρουαρίου 2021
Επιμέλεια εντύπων: Μάτω Ιωαννίδου


 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top