Το Τέλειο Έγκλημα: Ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στο θέατρο Κιβωτός

Του συγγραφέα Frederick Knott

«Το Τέλειο Έγκλημα»

Μια ιδιαίτερη βραδιά έζησαν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου όσοι θεατές έμειναν μετά το τέλος της παράστασης «Το Τέλειο Έγκλημα» Dial M for Murder του Frederick Knott στο θέατρο Κιβωτός.

Η ομάδα naan διοργάνωσε συζήτηση με το κοινό με κεντρικό ομιλητή και συντονιστή το διακεκριμένο κριτικό κινηματογράφου Νίνο Μικελίδη με θέμα την αλληλοεπίδραση μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου.

Ο Νίνος Μικελίδης μίλησε για τα πρώτα βήματα του κινηματογράφου που το θέατρο το βοήθησε προσφέροντας του σαν πρώτη ύλη θεατρικά έργα και για τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση των δυο τεχνών μέχρι σήμερα.

«Το Τέλειο Έγκλημα» του συγγραφέα Frederick Knott

Το Τέλειο Έγκλημα αν και εξαρχής ήταν ένα θεατρικό έργο αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της ταινίας, του Alfred Hitchcock, Dial M for Murder , η οποία, γυρίστηκε το 1954 με πρωταγωνιστές,τους Grace Kelly, Ray Milland και Robert Cummings.

Το 2008 μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που έχουν γραφτεί.

Με βασικό στοιχείο τις συνεχείς ανατροπές, η δράση συναρπάζει τον θεατή καθώς μέσα από αυτήν επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα.

Με αφορμή ένα κλασσικό ερωτικό τρίγωνο, εξελίσσεται επί σκηνής μια απρόβλεπτη παρτίδα θανάτου για επιδέξιους παίκτες, όπου ο κάθε ήρωας από την πλευρά του, προσπαθεί με τη δύναμη της σκέψης, είτε να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα, είτε να το ξεσκεπάσει…

«Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών

Η παράσταση που σχεδιάζεται με όλα τα κλασικά δομικά υλικά κατασκευής του film noir, αποθεώνοντας, το ανεπανάληπτο αμερικάνικο κλισέ της εποχής και τo ανεκτίμητο εγγλέζικο υποδόριο χιούμορ, στοχεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία και φιλοδοξεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη, αποδίδοντας ταυτόχρονα, φόρο τιμής στον συγγραφέα του έργου, Frederick Knott και στον δημιουργό της ταινίας Alfred Hitchcock.

Πληροφορίες: 

«Το Τέλειο Έγκλημα» του συγγραφέα Frederick Knott

Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115 Αθήνα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια παράστασης:1ώρα και 20 λεπτά

Τηλ. 2103427426

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top