Η Φίλωνος ζωντανεύει την Τρούμπα

Η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο

H Τρούμπα είναι περιοχή του Πειραιά και αποτελεί το δυτικό μέρος της συνοικίας της Τερψιθέας προς τον Κεντρικό λιμένα. Το όνομά της το οφείλει σε μία μεγάλη τρόμπα νερού, που ήταν τοποθετημένη από τη δεκαετία του του 1860 σε μία στέρνα διασταύρωση της σημερινής λεωφόρου 2ας Μεραρχίας με την παραλιακή με την οποία αντλούσαν νερό τα τότε ατμόπλοια του λιμανιού.

Από τις αρχές του 20αιώνα στην Τρούμπα λειτουργούσαν κακόφημα μπαρ, οίκοι ανοχής και καμπαρέ. Ωστόσο η εικόνα της Τρούμπας που υπάρχει σήμερα στο ελληνικό λαϊκό φαντασιακό αφορά κυρίως την περίοδο από την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1944 μέχρι την επιβολή της χούντας το 1967 καθώς προπολεμικά πολλοί οίκοι ανοχής βρίσκονταν και σε άλλα σημεία του Πειραιά κυρίως στα Βούρλα της Δραπετσώνας.

Ωστόσο η Φίλωνος στην Τρούμπα έχει ζωντανέψει ξανά. Ο κόσμος παρόλα τα προβλήματα που έχει συνεχίζει να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει ενώ τα μαγαζιά έχουν πάρει ξανά τα πάνω τους. 

Oι νέοι δήλωσαν στον Γρηγόρη Μπάκα και στο Bacman TV πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος την Τρούμπα για να διασκεδάσει.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top