Το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται μερικά από τα δημοφιλέστερα κοντσέρτα για έγχορδα του Αντόνιο Βιβάλντι

Χαμόγελο Τζοκόντα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μία  ξεχωριστή ανοιξιάτικη συναυλία θα παρουσιάσουν οι μουσικοί  της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου  στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Στις 23 και 24 Μαρτίου θα παρουσιαστούν μερικά από τα δημοφιλέστερα κοντσέρτα για έγχορδα του Αντόνιο Βιβάλντι και το κοσμαγάπητο «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι, μια σύνθεση που ο αξέχαστος Μάνος εμπνεύστηκε από τον κορυφαίο εκπρόσωπο του ιταλικού Μπαρόκ, τον Α. Βιβάλντι.

«Βρίσκομαι σε μια αίθουσα συναυλιών. Παίζουν Βιβάλντι και με το πρώτο θέμα βλέπω το κάθισμα πλάι μου αδειανό... Μια καταιγίδα ξέσπασε κραυγάζοντας... ένα σφύριγμα σκίζει την πολιτεία στα δυο... αφήνοντας να διαφανεί ο ήχος από ένα παλιό τσέμπαλο... Όλα αυτά μπερδεύτηκαν μέσα μου μαζί με ένα εξαίσιο θέμα του Βιβάλντι που είχα ακούσει πριν από λίγες μέρες και που εξακολουθούσε να επανέρχεται τυραννικά στη μνήμη μου...»

Μάνος Χατζιδάκις

Antonio Vivaldi:

- Κοντσέρτο για έγχορδα, RV 120

- Κοντσέρτο για δύο μαντολίνα, RV 532

- Κοντσέρτο για έγχορδα, RV 127

- Κοντσέρτο για δύο βιολιά, RV 522

 


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top