Θλίψη στην κηδεία του Δημήτρη Μυταρά- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο ζωγράφος άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό- Πρώτη ανάρτηση 20-02-2017 14:02

Θλίψη στην κηδεία του Δημήτρη Μυταρά- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το τελευταίο αντίο είπαν στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο Δημήτρη Μυταρά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, συνάδελφοι, φίλοι του αλλά και ο κόσμος που τόσο πολύ τον θαύμαζε.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του Δημήτρη  Μυταρά, Χαρίκλεια η οποία δεν σταμάτησε να θρηνεί τον άνθρωπό της.

Ο Έλληνας ζωγράφος με διεθνή καταξίωση πέθανε την Πέμπτη το βράδυ σε ηλικία 83 ετών αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

(Γιώργος Ρόρρης,Τάκης Μαυρωτάς, Γιάννης Αδαμάκος)

Η κηδεία του τελέστηκε δημοσία δαπάνη από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Μυταρά είχε μιλήσει η  διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, η οποία βρέθηκε στο Α' Νεκτροταφείο Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στο σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο.

(Η Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα)

«Αν βγάλεις τον Μυταρά από την ελληνική ιστορία της τέχνης, τότε καταλαβαίνεις ότι θα μείνει φτωχή» είχε δηλώσει παλαιότερα.

(Ο Σίμος Κεδίκογλου)

Στην κηδεία του καταξιωμένου ζωγράφου, βρέθηκαν άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Σίμος Κεδίκογλου και πολλοί άλλοι.

Το έργο του καταξιωμένου ζωγράφου είχε παρουσιαστεί  σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Μυταράς  βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην Έκθεση Νέων Ζωγράφων (Ζυγός, 1958) και στην Πανελλαδική Έκθεση Νέων (1961), ενώ συμμετείχε στις Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας (1958, 1966), Μπιενάλε Νέων (Παρίσι, 1960), Μπιενάλε Sao Paulo (1966) και Μπιενάλε Βενετίας (1972). Αρκετές είναι και οι αναδρομικές του εκθέσεις: 1989 (Πινακοθήκη Πιερίδη και Βελλίδειο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης), 1992 (Château de Chenonceau, Loire, Γαλλία), 1993 (Expo 93, Τόκυο, Ιαπωνία), 1995 (Εθνική Πινακοθήκη, Αθήνα), 1998 (Millesgarden Museum, Στοκχόλμη), 2001 (Palazzo Vecchio, Φλωρεντία,) και 2006 (Δημοτική Πινακοθήκη, Θεσσαλονίκη). 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top