Γνωστός Έλληνας συγγραφέας παραδέχεται πως ήταν αλκοολικός και νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο

Οι γιατροί του έδωσαν δύο μήνες ζωή

Γνωστός Έλληνας συγγραφέας παραδέχεται πως ήταν αλκοολικός και νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο

​Το ότι στη ζωή του δεν ήταν όλα ρόδινα, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «People» ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης.

Ο ίδιος, εξομολογήθηκε πως ήταν αλκοολικός και έπινε δύο μπουκάλια βότκα την ημέρα. Νόμιζε μάλιστα, πως ήταν γερό ποτήρι και το άντεχε, ενώ δεν πτοήθηκε ούτε όταν οι γιατροί του έδωσαν δύο μήνες ζωή.
«Για να ξεπεράσω τον καθημερινό γολγοθά της εξάρτησης, το πρώτο βήμα ήταν η αποδοχή του προβλήματος. Και το δεύτερο η βοήθεια από ειδικό» τόνισε ο συυγραφέας.

Ακόμα και τότε όμως, περιμένοντας στο σαλόνι του ψυχιατρείου, όπως ο ίδιος λέει διοχέτευε στο αίμα του τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Η ιδιαίτερη αυτή ιεροτελεστία, όπως λέει κράτησε, έξι μήνες.Πότε όμως ο ίδιος αποφάσισε να αλλάξει ρότα στη ζωή του;

«Ήταν πέντε και μισή, στις 10 Απριλίου του 1996, όταν ξύπνησα μεθυσμένος και είπα “τέρμα”.

Νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα του «Σωτηρία» για ενάμιση μήνα ακολουθώντας με πειθαρχία ειδικό πρόγραμμα σε ένα θάλαμο με ψυχασθενείς. Οι άλλοι έπαιρναν ψυχοφάρμακα και εκείνος βιταμίνη Β.

«Εκεί συνειδητοποίησα ότι όλα ήταν μπερδεμένα στο κεφάλι μου. Οικογενειακά θέματα, προσωπικά προβλήματα, μυθοποιήσεις που με στοίχειωναν. Τα οποία καλύπτονταν ��πό μια θάλασσα 40 τουλάχιστον βαθμών αλκοόλ. Που επιπλέον με έκανε να πιστεύω ότι είμαι άτρωτος. Τι και αν ο Βάκχος έπνιξε πιο πολλούς από τον Ποσειδώνα;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Βγαίνοντας άλλαξαν όλα. Έκανε μια κάθετη τομή στη ζωή του. Άφησε τη δουλειά του αρχιτέκτονα, που δεν τον γέμιζε ψυχικά. Ακολούθησε τη συγγραφή. Και φυσικά από εκείνη τη μέρα έβγαλε το αλκοόλ από τη ζωή του. «Το αλκοόλ είναι πλέον κάτι ξένο για μένα. Δεν το βλέπω σαν απειλή. Έχω ποτά για φίλους στο σπίτι και βγαίνω σε μπαρ. Αλλά δεν πίνω. Δεν ήπια ούτε καν στο γάμο μου» είπε αστειευόμενος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top