Το «τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή στο θεατρικό σανίδι

Στο ρόλο της Εκάβης η Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου

Το «τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή στο θεατρικό σανίδι

Το μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή, που αναφέρεται στις ιστορίες της Εκάβης και της Νίνας, που ζουν ζωές γεμάτες βάσανα, άγχος για επιβίωση, δυσάρεστα περιστατικά και θανάτους μεταφέρεται και στο θέατρο.

Στις 7 Οκτωβρίου στη Μονή Λαζαριστών η Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου θα υποδυθεί την Εκάβη, η οποία δεν θα είναι και τόσο τυχερή στους γάμους που θα κάνει.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Θανάσης Παπαγεωργίου: «“Το τρίτο στεφάνι” δεν καταδεικνύει την Ελλάδα που πέρασε μέσα από ιστορικά γεγονότα ή ντοκουμέντα. Είναι οι άνθρωποι που έχτισαν την ιστορία, εκείνοι που με τον τρόπο της σκέψης και της ζωής διαμόρφωσαν τις συνθήκες της πνευματικής της ανάπτυξης. Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει».

Ηθοποιοί

Κατερίνα Αλέξη, Μομώ Βλάχου, Θανάσης Δισλής, Έφη Δρόσου, Γιώργος Ευαγόρου, Ελένη Ζιάννα, Ελένη Θυμιοπούλου, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Γιάννης Καραμφίλης, Δημήτρης Κολοβός, Βασίλης Λέμπερος, Άννα Μαντά, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Χρίστος Νταρακτσής, Λίλιαν Παλάντζα, Χάρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Θάλεια Σκαρλάτου, Τζένη Σκαρλάτου, Θοδωρής Σκούρτας, Μάρα Τσικάρα, Κοραλία Τσόγκα, Μαρία Χατζηϊωαννίδου, Άννη Χούρη.

Συμμετέχουν επίσης: Γιάννης Καράμπαμπας, Χρήστος Διαμαντούδης και οι μικροί Αχιλλέας Νεραντζής & Δημήτρης Στόκας.
Να σας θυμίσουμε πως το τομή στη σύγχρονη λογοτεχνία και αναφέρεται στην περίοδο από την αρχή του αιώνα μέχρι την Κατοχή και τον Εμφύλιο, είχε παιχτεί και στην τηλεόραση με την Νένα Μεντή να υποδύεται την Εκάβη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top