Χειροτεχνικοί Κύκλοι!

Μαθήματα κοπτικής, ραπτικής, θεάτρου, πλεξίματος και σχέδιο μόδας

​Γυρνώντας απ΄το Κέντρο κι ακολουθώντας έναν από τους ωραιότερους περιπάτους στην Αθήνα, αυτόν του Πεζοδρόμου της Ερμού, συναντώντας ποδηλάτες, πλανόδιους πωλητές – χειροτέχνες και πολλούς σκύλους, φτάνεις στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη. Λίγο πιο πάνω, στην Ερυσίχθονος, δίπλα στον άλλο υπέροχο πεζόδρομο του Θησείου την Ηρακλειδών ακούς την ησυχία. Λίγο καλλιτεχνική έφεση να έχεις, παρατηρείς, τα παλιά σπίτια, τα όμορφα μπαλκόνια, τα δέντρα.

Και κάπου εκεί είναι ο Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης « Κύκλοι». Ένας χώρος, εύκολα προσβάσιμος, φτιαγμένος με μεράκι και χαμόγελο. Εδώ μπορεί κανείς να εκφραστεί, να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του, να δημιουργήσει και να κοινωνικοποιηθεί, να μοιραστεί μια κοινή δραστηριότητα με άλλους που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον. Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία, μπορούν να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, να ανταλλάξουν απόψεις και αποκτήσουν γνώσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια καινούρια επαγγελματική δραστηριότητα.

κύκλος.jpg

Η Τζένη Γρίβα, εδώ και έξι χρόνια, δέχεται τους μαθητές της με φροντίδα και εντιμότητα. Διαλέγει τους συνεργάτες της δίνοντας μεγάλη σημασία και στον καθηγητή και στον άνθρωπο. Γι΄αυτό και η γνώση που παίρνει κάποιος, δίνεται γενναιόδωρα και ουσιαστικά. Δεν πρόκειται για ένα τεράστιο απρόσωπο «σχολείο», αλλά για έναν σπιτίσιο χώρο στον οποίο νιώθεις άνεση και οικειότητα. Τα τμήματα είναι συνήθως εξαμελή και οι μαθητές, δουλεύουν γύρω απ�� ένα τραπέζι. Η ίδια, είναι πολύ περήφανη, που μαθήτριές της βρήκαν καινούριους στόχους στη ζωή τους, άνοιξαν τα φτερά τους, πίστεψαν στον εαυτό τους και ξεκίνησαν τη δική τους δουλειά. Υπάρχουν εξ΄άλλου και ειδικά τμήματα ακριβώς γι΄αυτό το σκοπό με εξειδίκευση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

κύκλος 2.jpg

Σημαντικό επίσης είναι, ότι οι περισσότερες μαθήτριες επιστρέφουν γιατί οι χειροτεχνικές δραστηριότητες που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, ανανεώνονται συνεχώς. Εκτός, δηλαδή, από τα κλασσικά μαθήματα κοπτικής – ραπτικής, ραπτομηχανής, πλεξίματος, πατρόν, σχεδίου μόδας, τσάντας, macramé, υπάρχει και ο σχ��διασμός mandala, το quilling, το εναλλακτικό κόσμημα, το κολάζ, η μεταποίηση επίπλου τα οποία ανανεώνονται διαρκώς! Φέτος, θα λειτουργήσει και ερασιτεχνική θεατρική ομάδα- μια δοκιμασμένη συνταγή από τους Κύκλους – για όλους εμάς που επιθυμούμε έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης.


Αποκτώντας μια καινούρια δεξιότητα, κανείς μαθαίνει να εμπιστεύεται ξανά τον εαυτό του και τις δυνατότητές του. Γεμίζει το χρόνο του δημιουργικά. Περνώντας την πόρτα των Κύκλων, στην πραγματικότητα, ανοίγεις μια καινούρια πόρτα στον εαυτό σου. Η γνώση άλλωστε, δεν έχει ηλικία.

Περισσότερα στο www.kykloiseminars.com, info@kykloiseminars.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top