ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκαν ολόκληρες πόλεις ΘΑΜΜΕΝΕΣ κάτω από τη γη – ΦΩΤΟ

Στο φως η αρχαία πόλη του Άνγκορ Βατ

​Οι αρχαιολόγοι στην Καμπότζη ανακάλυψαν πολλές αχαρτογράφητες προϊστορικές πόλεις όχι πολύ μακριά από τον αρχαίο ναό της πόλης Άνγκορ Βατ, και πλέον είναι πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να βρουν πολλά στοιχεία για την ιστορία της νοτιοανατολικής Ασίας.

kampotzh.jpg
Ο Αυστραλός αρχαιολόγος, Ντέμιαν Έβανς, τα ευρήματα του οποίου θα δημοσιευτούν τη Δευτέρα στην Journal of Archaiological Science, μίλησε στον Guardian για την νέα τεχνολογία λέιζερ που του έδωσε τη δυνατότητα να φέρει στο φως πόλεις 900 και 1.400 ετών που είναι θαμμένες κάτω από τα τροπικά δάση της Καμπότζης, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν σε μέγ��θος και την πρωτεύουσα Πνομ Πεν.

1586.jpg

Ειδικοί θεωρούν ότι τα νέα στοιχεία που έχουν ερευνηθεί και συγκεντρώθηκαν το 2015, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης αρχαιολογικής έρευνας, αποδεικνύουν ότι οι κολοσσιαίες και πυκνοκατοικημένες αυτές πόλεις, συνέθεταν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον κόσμο που γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθησή της τον 12ο αιώνα.

Untitled.jpg

Οι νέες αυτές πόλεις ανακαλύφθηκαν με τη χρήση λέιζερ που σάρωνε το έδαφος από ένα ελικόπτερο, που κατ��γραψε με εξαιρετική λεπτομέρεια εικόνες από την επιφάνεια της γης. Οι ανιχνευτές αυτοί λέιζερ όμως αποκάλυψαν και έναν πολύ μεγάλο αριθμό από μυστηριώδη γεωμετρικά σχέδια που θύμιζαν πολύ κήπους.

1417.jpg
Αρκετοί αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο θεωρούν ότι αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική ανακάλυψη των τελευταίων ετών.

Ο Έβανς πιστεύει ότι οι ανακαλύψεις του θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε πολλά για την αυτοκρατορία των Χμερ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο την μελέτη των ανθρώπων και των λαών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top