Στον Γιώργη Γιατρομανωλάκη το Τιμητικό Βραβείο του «Αναγνώστη»

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη

Τιμητικό Βραβείο θα απονείμει ο Αναγνώστης στον πανεπιστημιακό, κριτικό, φιλόλογο και συγγραφέα Γιώργη Γιατρομανωλάκη για τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα.

Η απονομή θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη 2016.

Ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης είναι μια πολυσύνθετη προσωπικότητα. Κλασικός φιλόλογος, με ποικίλα ενδιαφέροντα, εκτείνει τις δραστηριότητες του σε πολλά πεδία με μεγάλη επιτυχία.

Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για τον Όμηρο, τη λυρική ποίηση, την τραγωδία, τον Αριστοτέλη, το αρχαίο ελληνικ�� μυθιστόρημα, την αρχαία ελληνική λογοτεχνική κριτική και ασχολείται με τη μετάφραση κλασικών κειμένων.

Τα ενδιαφέροντά του στρέφονται, επίσης, στη μελέτη της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας και έχει γράψει βιβλία και άρθρα για τον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Σικελιανό, τον Ελύτη, τον Σινόπουλο, τον Εμπειρίκο, τον Ρίτσο, τον Εγγονόπουλο κ.ά.

Ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στον Ζαρό Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Ph.D.) Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top