Συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων, από την Περιφέρεια Αττικής

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου

Μία ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων, με τίτλο «Το ταξίδι της ζωής μας» και πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 20:00, στο κλειστό γήπεδο tae kwon do, στο Παλαιό Φάληρο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις συντονισμού των ενεργειών ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της συμμετοχής αλληλεγγύης των πολιτών και οργανώσεων προς τους πρόσφυγες. «Δράσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού, τις οποίες αναπτύσσει η Περιφέρεια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πολυπαραγοντικής αυτής κατάστασης που προέκυψε στη χώρα», όπως επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη.
hhahhah.jpg

Την έναρξη θα πραγματοποιήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και η είσοδος είναι ελεύθερη με την ελάχιστη «υποχρέωση» κάθε πολίτης, κατά την είσοδό του, να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας στην «Εσπλανάδα».

Πληροφορίες για τις τρέχουσες ανάγκες αυτής της περιόδου υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=18182&Itemid=761#lista.

Τα είδη ανάγκης θα αποθηκευτούν στο Κέντρο Διαχείρισης, το οποίο λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης, το Κέντρο Διαχείρισης έχει αποστείλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έως σήμερα, συνολικού φορτίου 679 τόνων.

Επίσης, επεσήμανε ότι «μέσω του Κέντρου γίνεται δυνατή η οργάνωση της αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι πολίτες απέναντι στους πρόσφυγες και δεν απαξιώνεται η προσφορά τους». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε «σωτήρια» η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη λειτουργία του Κέντρου, τόσο για τους πρόσφυγες και την ανακούφισή τους, όσο και για την ετοιμότητα της χώρας να ανταποκριθεί με αμεσότητα στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάστηκαν αιφνιδίως.

«Εκτός από τη κάλυψη των αναγκών στα επτά κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, είδη πρώτης ανάγκης αποστέλλονται και στα 20 κέντρ�� όλης της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Καπάταης, συμπληρώνοντας ότι στην προσπάθεια συλλογής των παραπάνω ειδών έχουν συνεισφέρει οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής αλλά και αρκετοί δήμοι εκτός του νομού, ενώ συνεχίζεται η προσφορά ειδών από ιδιώτες οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και από εταιρείες.

Σημειώνεται, ότι από τη συγκεκριμένη συναυλία οι διοργανωτές ευελπιστούν, πέρα από την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγι��ό-μεταναστευτικό πρόβλημα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top