Σε δημοπρασία βιβλίο με την υπογραφή της Άννας Φρανκ

Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου

Σε δημοπρασία βιβλίο με την υπογραφή της Άννας Φρανκ

Στα τέλη της δεκαετία�� του 1940, κάποιος στο Άμστερνταμ αγόρασε ένα αντίγραφο των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ του 1925, για τα παιδιά του. Δεκαετίες αργότερα, αυτά τα παιδιά έριξαν μία νέα ματιά στο βιβλίο και ανακάλυψαν ότι στην αρχική σελίδα υπήρχαν δύο ονόματα γραμμένα με καλλιγραφικά γράμματα: Άννα Φρανκ και Μάργκοτ Φρανκ.

«Είναι σχεδόν απίστευτο το γεγονός ότι μία οικογένεια κατέχει αυτό το βιβλίο για δύο, τρεις, τέσσερις δεκαετίες και αγνοούσε την ύπαρξη της υπογραφής», δήλωσε ο Νίκολας Λόουρι, πρόεδρος της Swann Auction Galleries της Νέας Υόρκης.

Η υπογραφή της Άννας Φρανκ στο βιβλίο των αδελφών Γκριμ αναγνωρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Οι ιδιοκτήτες του βιβλίου έστειλαν μία επιστολή στον πατέρα της Άννας, Ότο Φρανκ, λέγοντας ότι αν το επιθυμεί θα του έστελναν το βιβλίο.

Η απάντησή του, γραμμένη στις 10 Ιουνίου του 1977, κατέληγε λέγοντας ότι «το βιβλίο που βρήκατε είναι μια πανέμορφη εικονογραφημένη έκδοση των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ, κατανοώ την συμπόνια σας για ό, τι συνέβη στην οικογένεια μου, θα σας παρακαλούσα να κρατήσετε το βιβλίο για την κόρη σας, στη μνήμη των παιδιών μου».

Στις 5 Μαΐου, η Swann θα δημοπρατήσει το βιβλίο μαζί με την επιστολή του Ότο Φρανκ, για περίπου 20 με 30 χιλιάδες δολάρια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top