Ακριβότερα εισιτήρια σε μουσεία και μνημεία

Πόσο θα κοστίζουν από 1η Απριλίου

Ακριβότερα εισιτήρια σε μουσεία και μνημεία
Η αύξηση ήταν δρομολογημένη και προηγείται του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και της νέας εφαρμογής του e-ticketing. Το διευρυένο ωράριο θα πάρει σάρκα και οστά, όταν ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των περίπου 1.300 ωρομισθίων οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά στη φύλαξη μουσείων και χώρων, ενώ ανέφικτη κρίνεται προς το παρόν η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπ. Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, «την 1η Απριλίου κάποια μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, ενώ τα υπόλοιπα σταδιακά, τις αμέσως επόμενες ημέρες». Το πιο ακριβό εισιτήριο (20 ευρώ από 12) θεσπίστηκε στην Ακρόπολη και το δεύτερο ακριβότερο (15 ευρώ από 6) στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Ενδεικτικά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το εισιτήριοο αυξάνεται στα 10 από τα 7 ευρώ, στην Αρχαία Αγορά Αθηνών από στα 8 από τα 4 ευρώ, στον Κεραμικό στα 8 από τα 2 ευρώ, στην Ολυμπία στα 12 από τα 9 ευρώ, στο Ακρωτήρι Θήρας στα 12 από τα 5 ευρώ, στη Δήλο στα 12 από τα 5 ευρώ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα 8 από τα 6 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού θέσπισε 17 ενιαία εισιτήρια για επισκέψεις σε περισσότερους του ενός χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top