Παρουσίαση βιβλίου : Μέγας Αλέξανδρος- Οι πρώτες πηγές

Θα μιλήσουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και οι Ήρκος και Στάντης Αποστολίδης

Την Τετάρτη, 2-12-2015 στις 19.30’ στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, θα παρουσιαστεί ο νέος τόμος «Μέγας Αλέξανδρος – Οι πρώτες πηγές» από τις εκδόσεις Gutenberg.

Θα μιλήσουν ο σπουδαίος συγγραφέας και κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος, καθώς και οι συγγραφείς του βιβλίου, εξαιρετικοί κλασικοί φιλόλογοι και ιστορικοί Ήρκος και Στάντης Αποστολίδης.

Περίληψη

Οι πηγές της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συγκεντρωμένες για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία, με παράλληλη μετάφραση και φιλολογικό σχολιασμό.

Τα αποσπάσματα των χαμένων έργων 42 ιστορικών, που έγραψαν αποκλειστικά για τη μορφή του Μακεδόνα στρατηλάτη - είτε σύγχρονοί του και συμμέτοχοι της ασιατικής εκστρατείας, είτε μεταγενέστεροι (ως τα ρωμαϊκά χρόνια), των οποίων τα κείμενα συγκρότησαν τη βάση των γνωστών βιογραφιών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απ' τον Αρριανό, τον Πλούταρχο, το Διόδωρο κ.ά.

Πλήρης συλλογή του απαραίτητου υλικού για την κριτική των πηγών, με συνοδευτικά βιογραφικά κ' εργογραφικά σημειώματα για κάθε συγγραφέα, διαφωτιστικούς πίνακες και λεπτομερή ευρετήρια - απόσταγμα της τριακονταετούς ενασχόλησης των Ήρκου και Στάντη Ρ. Αποστολίδη με την περίοδο του Ελληνισμού. Πολύτιμο βοήθημα για τον ιστορικό μελετητή και την πανεπιστημιακή Έρευνα και Διδακτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top