«Έφυγε» από τη ζωή ο «θρύλος των μπλουζ» B.B King

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών

«Έφυγε» από τη ζωή ο  «θρύλος των μπλουζ» B.B King

​Σε ηλικία 89 ετών «έφυγε» από την ζωή ο B.B King ή αλλιώς «Blues Boy».

Ο «θρύλος των μπλουζ» πέθανε την Πέμπτη στο Λας Βέγκας, ενώ το θάνατο του επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, Μπρεντ Μπράϊσον.

Τα τελευταία χρόνια έπασχε από διαβήτη και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, ενώ είχε ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από την ασθένεια.

Γνωστός και ως «βασιλιάς των μπλουζ», ο αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους του είδους.

Η πρώτη του επιτυχία ήρθε την δεκαετία του ’40. Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε κλαμπ και μπαράκια μέσα στα γκέτο της Αμερικής. Το 1956 μέτρησε 342 εμφανίσεις σε κλαμπ, ενώ για μισό περίπου αιώνα μετρούσε 200 με 300 εμφανίσεις τον χρόνο σε θέατρα, στάδια και κλαμπ.

Μάλιστα είχε γράψει και μια αυτοβιογραφία με τον τίτλο «Blues All Around Me», μέσω της οποίας έλεγε πως η κιθάρα του είναι το μέσο για να μεταφέρει συναισθήματα μέσα από τους ήχους της καρδιάς του.

Στα 80 του ήταν πια πολυεκατομμυριούχος. Ηταν ιδιοκτήτης μίας έπαυλης στο Λας Βέγκας, μιας ντουλάπας γεμάτης tuxedoes και smoking και μίας αλυσσίδας νυχτερινών κέντρων με το όνομά του, μεταξύ των οποίων κι ένα δημοφιλέστατο στην 42η οδό στο Μανχάταν.

AKΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ VIDEO!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top