Περιστέρη: τάφος κορυφαίου στρατηγού το μνημείο στην Αμφίπολη!

ΔΕΙΤΕ τι δήλωσε

​Σε έναν εξαιρετικά σημαντικό στρατηγό ανήκει ο τάφος της Αμφίπολης, δήλωσε η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στο Τύμβο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη.

Η αρχαιολόγος ανέφερε πως γνώριζε με την ομάδα της από πριν ότι είναι τάφος, «όμως το γεγονός ότι βρέθηκε η θύρα αποτελεί επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τύμβο ακόμα και για τους πιο δύσπιστους».

«Είναι η εποχή που έχουμε τους μακεδονικούς τάφους, είμαστε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα. Πρόκειται για έναν Μακεδονικό τάφο αλλά με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν κάποια οικουμενικά, πλούσια χαρακτηριστικά, που δεν συναντούμε σε άλλους τάφους. Ο περίβολ��ς είναι κατασκευασμένος από μάρμαρο Θάσου, καταπληκτικό. Ο ίδιος ο τάφος δε αποτελεί μια μικρογραφία του περιβόλου, τα στοιχεία οι ορθομαρμαρώσεις τα βρίσκουμε και εσωτερικά. Δηλαδή στον τάφο συνεχίζονται τα στοιχεία του περιβόλου, είναι ένα σύνολο», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top