Αποκαλύψεις ��ασούλα για Μέγαρο Μουσικής και ΕΜΣΤ

«Αποτελεσματικότητα δίχως γενναιοδωρία» στον Πολιτισμό

Στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είχε συνάντηση γνωριμίας το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, με τους συντάκτες του αντικειμένου.

Ο νέος υπουργός ανακοίνωσε ότι η Άντζελα Γκερέκου αναλαμβάνει καθήκοντα για τον σύγχρονο Πολιτισμό, ο Γιάννης Αδριανός διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, ενώ ο ίδιος ο υπουργός έχει την ευθύνη για τα οικονομικά, το ΕΣΠΑ, την πολιτιστική κληρονομιά, το νομοθετικό έργο και τις τοποθετήσεις προσώπων.
megaro-mousikis-athhinwn.jpg
Όσον αφορά στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση και έγκριση της μουσειολογικής μελέτης - έχει εγκριθεί η προμελέτη - ενώ η δωρεά των τριών εκατομ. ευρώ του Ιδρύματος Νιάρχου θα δοθεί, κατά την επιθυμία των δωρητών, σε νομικό πρόσωπο, που θα συσταθεί από το νέο ΔΣ.

Ο Υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί αναφορικά με τα θυρανοίξια του ΕΜΣΤ καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «προτιμώ ν' αργήσω παρά να διαψευστώ».

Για την κάλυψη θέσεων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο κ. Τασούλας έχει ζητήσει την πρόσληψη 23 ατόμων με σύμβαση αορίστου χρόνου. Το δε προσωπικό στο σύνολό του δεν θα ξεπερνά τα 45 άτομα. Στο ενδιάμεσο, θα προσληφθούν συμβασιούχοι.

Μόνιμη λύση αναζητείται και για το Μέγαρο Μουσικής. O κ. Τασούλας τόνισε πως «από τη στιγμή που το Κράτος είναι εγγυητής και επομένως οφειλέτης των δανείων δεν μπορεί να μη χειρίζεται το σύνολο του κτιρίου, δηλαδή τόσο το νέο όσο και το παλιό».

Σε ό,τι αφορά την στελέχωση του Δ.Σ, ο Υπουργός - ο οποίος εκφράστηκε ευμενώς για την δραστηριότητα των Φίλων της Μουσικής- η πλειοψηφία θα περάσει στο κράτος (σε αναλογία 6-5) ενώ δεν αποκλείεται τελικά το σχετικό νομοσχέδιο να «περάσει» από θερινό τμήμα της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Τασούλας στο Μέγαρο ενδεχομένως να στεγαστούν «και άλλα πράγματα τα οποία ίσως προσφέρουν κάποια ανταποδοτικότητα...»

Σχετικά με τα έργα του ΕΣΠΑ, ο υπουργός σημείωσε ότι σήμερα «τρέχουν», σε όλη τη χώρα, 640 έργα προϋπολογισμού 740 εκατομμυρίων ευρώ και με «��υνετή διαχείριση, τα έργα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015, οπότε θα απορροφηθούν πλήρως τα κονδύλια».

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του ανέθεσε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, του ζήτησε «αποτελεσματικότητα δίχως γενναιοδωρία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top