Το πολύτιμο αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή στις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Τη δωρεά έκανε η σύντροφος του, κα Ειρήνη Λεβίδη

​Το πολύτιμο αρχείο του κορυφαίου ανθρώπου του θεάτρου, Λευτέρη Βογιατζή, ανήκει πλέον στις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τη δωρεά έκανε η σύντροφος του, κα Ειρήνη Λεβίδη, με τη σύμφωνη γνώμη της Εταιρείας των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου.

Το αρχείο περιέχει τεράστιο φωτογραφικό υλικό, ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, σκηνοθετικά τετράδια και σημειώσεις, ημερολόγια εργασίας, κριτικές των παραστάσεων, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις Τύπου, σκηνικά και κοστούμια, μαγνητοταινίες και cd της μουσικής των παραστάσεων, καθώς και βιβλία και προγράμματα.

Περιέχει, επίσης, μεγάλο αριθμό μαγνητοσκοπημένων σημαντικών παραστάσεων του ευρωπαϊκού θεάτρου, 500 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, βιβλιοθήκη με πάνω από 10.000 τίτλους, προσωπικά αντικείμενα και γραπτά.

Το αρχείο θα αποθηκευτεί με ασφάλεια, θα καταγραφεί και θα παραδοθεί στους ερευνητές και το κοινό στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Φαληρικό Δέλτα.

Στις 12 Οκτωβρίου, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, θα γίνει αναλυτικότερη παρουσίαση του αρχείου σε τιμητική εκδήλωση για τον Λευτέρη Βογιατζή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top