Έλληνας μεταξύ των καλύτερων σκηνοθετών συνεργάζεται με τον «Χάρι Πότερ»

Ο Τζόν Κροκίδας προσπαθεί για ..Όσκαρ!

Έλληνας μεταξύ των καλύτερων σκηνοθετών συνεργάζεται με τον «Χάρι Πότερ»

​Το περιοδικό «Variety» τον συμπεριελάμβανε με τους 10 καλύτερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς που «δεν πρέπει να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω τους».

Η ταινία στην οποία ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα αποδείξει αν είναι ικανός να σηκώσει το ερμηνευτικό, αλλά και «ιστορικό» βάρος του Γκίνσμπεργκ δεν είναι άλλη από το «Kill Your Darlings» του δεύτερης γενιάς ελληνοαμερικάνου Τζον Κροκίδας, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο.

Η ιστορία του «Kill Your Darlings» αφηγείται την γνωριμία τριών ανδρών και επικεντρώνεται στο πως ο Λουσιέν Καρ που δολοφόνησε τον εραστή του το 1944, υπήρξε υπεύθυνος για την καθοριστική γνωριμία των Κέρουακ, Γκίνσμπεργκ και Μπάροουζ.

Ο Κροκίδας που δηλώνει ότι έχει «ελληνικές, ιταλικές και εβραϊκές ρίζες» έχει επιδείξει ένδοξο κινηματογραφικό παρελθόν μικρού μήκους.
Ξεκίνησε να σπουδάζει ηθοποιός στο πανεπιστήμιο του Yale και με τη σπουδαστική του ταινία «Shame No More» το 1999 συμμετείχε σε περισσότερα από 70 διεθνή φεστιβάλ και έφτασε μέχρι τους φιναλίστ για το σπουδαστικό Οσκαρ.

Η δεύτερη του ταινία μικρού μήκους, το «Slo - Mο» του 2001 έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Telluride και συμμετείχε στο φεστιβάλ του Σάντανς το 2002.

Τώρα, όλοι αναμένουμε με αγωνία να δουμε το τελικό αποτέλεσμα του «Kill your darlings».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top