Στις 19 Σεπτεμβρίου επαναλειτουργεί το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά

Είχε ανακηρυχθεί προστατευόμενο μνημείο ως «έργο τέχνης»

Ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Τζαμαργιάς.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ανέφερε πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της πρεμιέρας που θα είναι έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο, το θέατρο θα αποτελέσει ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζει τον προγραμματισμό υψηλού επιπέδου θεατρικών, μουσικών, χορευτικών, λυρικών, πολιτιστικών και συνεδριακών εκδηλώσεων.

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά είναι ένα νεοκλασικό κτήριο, αρχιτεκτονικό κόσμημα, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Πειραιά. Αποτελεί το αξιολογότερο επίτευγμα της Δημοτικής δραστηριότητας από την εποχή της σύστασης του Δήμου (1835) μέχρι και σήμερα, ενώ θεωρείται το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα.

Το 1980, ανακηρύχθηκε, με υπουργική απόφαση, προστατευόμενο μνημείο ως «έργο τέχνης».

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αναστήλωσης καθώς το κτίριο είχε υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και του 1999.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top