Δανίκας: «Αρπαχτή ο “Ακάλυπτος”, ανθυπο-Ψάλτης ο Φιλιππίδης!»

Σκληρή κριτική για τη νέα ταινία και τον δημοφιλή κωμικό

Δανίκας: «Αρπαχτή ο “Ακάλυπτος”,  ανθυπο-Ψάλτης ο Φιλιππίδης!»
​Έσφαξε όχι με το «βαμβάκι», αλλά με το «μαχαίρι» ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας τη νέα ελληνική παραγωγή «Ακάλυπτος» με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Μάλιστα, βαθμολόγησε την ταινία με «0»! Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά στην κριτική του:
«Τάχα μου κωμωδία. Τάχα μου καυστικά σχόλια εναντίον της λαμογιάς και της διαφθοράς. Τάχα μου σενάριο. Τάχα μου σκηνοθεσία. Τάχα μου γελάκια. Τάχα μου «εμπορική ταινία». Τάχα μου «κωμωδία για το μεγάλο κοινό». Τουτέστιν, αρπαχτή και ό,τι βγει!»
Μάλιστα συνέκρινε την τηλεοπτική σειρά με την κινηματογραφική ταινία, καθώς και τον Αντώνη Καφετζόπουλο με τον Πέτρο Φιλιππίδη, γράφοντας:
«Το στόρι, η ιδέα, το κατιτίς δηλαδή, αναφέρεται στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’90. Με πρωταγωνιστές το δίδυμο Καφετζόπουλος - Παρτσαλάκης. Αν μπω στον κόπο να συγκρίνω το πρώτο -το τηλεοπτικό ντε- με το δεύτερο, το κινηματογραφικό, τότε ο μεν Καφετζόπουλος είναι επιπέδου Γούντι Αλεν, ο δε Πέτρος Φιλιππίδης κάτι σαν ανθυπο-Ψάλτης. Sorry, Peter. Αν και εξαιρετικός κωμικός, εδώ κατρακυλάει και πιάνει επιδόσεις του τύπου “Θεέ μου, πόσο χαμηλά έπεσα!”. Δεν πειράζει. Ουδείς αλάνθαστος!»
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top