Oι Kαναδοί Metz για πρώτη φορά στην Αθήνα

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στο Six Dogs

Οι Καναδοί Metz, μία από τις καλύτερες νέες μπάντες της θρυλικής Sub Pop, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στο Six Dogs. Ανελέητα θορυβώδεις, τιμώντας με το παραπάνω την ωμή δύναμη των Stooges και την κληρονομιά των Nirvana, προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση με το φετινό ντεμπούτο τους, το οποίο βρίσκεται σε πολλές από τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Balzac Diva. Την επομένη (Σάββατο 26/1), οι Metz θα εμφανιστούν στο Stage, στη Λάρισα.

Όχι και το τυπικότερο προϊόν της, ευρισκόμενης σε συνεχή άνθηση, Καναδικής σκηνής, οι Metz είναι ένα τρίο που αποτελείται ��πό τους Alex Edkins (κιθάρα / φωνητικά), Chris Slorach (μπάσο / φωνητικά) και Hayden Menzies (drums). Οι τρεις τους κατορθώνουν να συνθέσουν έναν απίστευτα άγριο και ομοιογενή ήχο. Με όπλο όχι μόνο την θορυβώδη κοφτή κιθάρα, αλλά και μια rhythm section που σπάνια συναντάς σε σημερινή μπάντα, με ένα... μυώδες μπάσο που σε χτυπά στο στομάχι και drums που δεν τα ακούς μόνο αλλά και τα αισθάνεσαι, το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από μία εκκωφαντική καθαρότητα.

Χρησιμοποιώντας τα απολύτως βασικά συστατικά στην ιστορία του rock ‘n’ roll, οι Metz προσεγγίζουν τη μουσική τους με τη μέγιστη δυνατή αμεσότητα, κλείνοντας το μάτι στους Pixies, τους Shellac, τους Jesus Lizard, τους Nation Of Ulysses και τους Public Image Ltd – στα πιο... βίαιά τους – προσθέτοντας τη φρεσκάδα του σήμερα, τόσο στο ομώνυμο album τους – σε παραγωγή Graham Walsh (Holy Fuck) και Alexandre Bonenfant - όσο και στα εκρηκτικά live τους.

Δεν είναι τυχαίο πως οι A Place To Bury Strangers, στην πρόσφατη επίσκεψή τους στη χώρα μας, μνημόνευσαν τους Metz ως τη νέα μπάντα που τους αρέσει περισσότερο, τονίζοντας πως είναι και από τους λίγους που μπορούν να τους συναγωνιστούν σε ένταση! Οι Καναδοί έχουν πιστοποιήσει του λόγου το αληθές τα τελευταία τρία χρόνια, μοιραζόμενοι τη σκηνή με ονόματα όπως οι Mudhoney, Mission Of Burma, Death From Above 1979, Archers Of Loaf, Oneida κ.α.

Οι χορδές σπάνε ακόμα και στα πρώτα τραγούδια – το κατόρθωσαν και οι Obits αυτό, στην πρόσφατη εμφάνισή τους στο Six Dogs – και το κοινό σύντομα βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια για να κατορθώσει να ακολουθήσει την ενέργεια και την ταχύτητα αυτής της ορμητικής noise / punk μηχανής που ονομάζεται Metz. Δεν έχει σημασία τι ημέρα είναι ή πόσος κόσμος παρακολουθεί. Οι τύποι τα δίνουν όλα σε κάθε live τους. Στην αρχή του set μπορεί να κρεμάσουν τα σαγόνια μερικών παρευρισκομένων, από αυτό που ακούν και βλέπουν, αλλά στο τέλος όλοι φεύγουν κατάκοποι και απόλυτα ικανοποιημένοι!

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Balzac Diva, μια νεοσύστατη μπάντα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον μπασίστα Vag Avionc (Closer, Surf Jazzer) και την πιανίστρια Dana Nuanc (Tango with Lions, Delos Project). Έχοντας αναρίθμητες επιρροές, ξεκίνησαν να πειραματίζονται με νέους ήχους ώστε να ανακαλύψουν τον δικό τους. Τα τραγούδια τους μας θυμίζουν την rock στάση που θέλουμε να αφήσουμε πίσω και την ελαφρότητα της pop μουσικής που ακόμα δεν θέλουμε να αποδεχτούμε.

Metz + Balzac Diva: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, στο Six Dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι / 210 3210510 / www.sixdogs.gr).

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 13 ευρώ (στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 15 ευρώ) στα εξής σημεία:

Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150 & Βατάτζη, Εξάρχεια, 210 6440310, http://www.facebook.com/pages/Closer-Alternative-Bar/6304682923)

Vinyl Microstore (Διδότου 34, Εξάρχεια, 210 3614544, www.popart.gr)

The Lab (Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια, 210 3825805, http://www.facebook.com/thelabtshirtsathens)

Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια, 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)

Fuzz Overdose Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 68, Εξάρχεια, 210 3800996, www.fuzzoverdose.com)

Monsterville (Θεμιστοκλέους 53, Εξάρχεια, 210 3304407, www.monsterville.gr) Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top