To θρυλικό βενετσιάνικο Harry’s Bar... παίρνουν οι τράπεζες!

Φιλοξενούσε τα πιο σπουδαία ονόματα εδώ και 81 χρόνια

To θρυλικό βενετσιάνικο Harry’s Bar... παίρνουν οι τράπεζες!
Ένα από τα πιο θρυλικά μέρη της Βενετίας, το “Harry’s Bar”, που έχει φιλοξενήσει επί δεκαετίες μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ και όχι μόνο, σήμερα 81 χρόνια μετά, αλλάζει χέρια καθώς, η οικογένεια Τσιπριάνι είναι πνιγμένη στα χρέη κι αναγκάζεται να το παραδώσει... στις τράπεζες!
EH03716P.jpg
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά στέκια, όπου ο Όρσον Γουέλς, ο Τρούμαν Καπότε, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο Χένρι Φόντα κ.ά απολάμβαναν τη δεκαετία του '50 στο μπαρ, το χαρακτηριστικό του οποίου είναι το ξύλο, μπελίνι και ντράι μαρτίνι.
EH03717P.jpg
Μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, υποστηρίζει ο 80χρονος ιδιοκτήτης Αρίγκο Τσιπριάνι, γιος του ιδρυτή Τζουζέπε, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες προκειμένου το Harry's Bar να μην πέσει στα χέρια των τραπεζών.
EH03721P.jpg
Όμως μάταια… τα χρέη είναι πολλά και οι τιμές υψηλές (τα κοκτέιλ κοστίζουν 20 ευρώ το ένα!).
Οι άλλοτε λαμπεροί θαμώνες έχουν αντικατασταθεί από «περίεργους» τουρίστες, που πάνω από ένα ποτό δεν πίνουν!
Harry_s-Bar_2429302b.jpg
«Από το 2008 έως σήμερα έχουμε μία πτώση στην πελατεία μας της τάξης του 20%-30%. Εξακολουθεί να έρχεται πολύς κόσμος στη Βενετία, έστω και για μία ημέρα. Δεν είναι όμως "καλός τουρισμός"», τονίζει ο Τσιπριάνι στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα». «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως μας λείπουν οι Αμερικανοί. Ήταν μία εγγυημένη πελατεία για όλο τον χρόνο. Δεν μπορεί να εξισορροπηθεί με το νέο κύμα, των πλούσιων Ρώσων ή των Κινέζων», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
harrys.jpg
Έτσι λοιπόν οι ιδιοκτήτες του αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ένα μπαρ που αποτέλεσε τοποθεσία εθνικού ενδιαφέροντος!
harrys-bar1.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top