1η Ιουλίου- 30 Σεπτεμβρίου: "1η Μπιενάλε Τέχνης Σαντορίνης"

Θέμα μελέτης της: "Το Παρελθόν"

1η Ιουλίου- 30 Σεπτεμβρίου: "1η Μπιενάλε Τέχνης Σαντορίνης"
​Η "1η Μπιενάλε Τέχνης Σαντορίνης" είναι γεγονός και πραγματοποιείται από 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεβρίου 2012.
Με έναυσμα την ανάγκη για δημιουργία που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές προς το καλύτερο σε πολλά επίπεδα, η 1η Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης εμπνέεται από τον Πολιτισμό και ειδικά από εκείνο το κομμάτι του που ορίζεται από την τέχνη, γι’ αυτό κι έχει θέμα μελέτης της "Το Παρελθόν".

Οι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν ως αφετηρία τον Πύργο και με δορυφορικές εκθέσεις, πολλά έργα θα εκτεθούν σε αρκετά σημεία και χώρους σε όλη την Σαντορίνη. Αποστολή της Santorini Biennale of Arts είναι να προωθεί ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και με όχημα τις διαφορετικές μορφές της τέχνης (σχέδιο, κολάζ, φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, Video Art, Ταινίες μικρού μήκους, βιομηχανικό σχέδιο, τέχνη από γυαλί, τέχνη από χαρτί, κεραμική, εικονογράφηση, εγκαταστάσεις τέχνης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, γραφιστική και άλλες μορφές) να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας τόσο σε περιφερειακό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα στον Πύργο θα χρησιμοποιηθούν 12 με 14 κλειστοί χώροι καθώς και μερικοί εξωτερικοί χώροι κάτω από το Βενετσιάνικο Καστέλι δημιουργώντας έτσι ένα πάρκο τέχνης. Οι εκθέσεις θα επεκταθούν στο Οινοποιείο Santowines, στο Καμάρι (cineKamari), Φηρά (Hotel Majestic), Ημεροβίγλι (Andromeda Villas), Οία (Pelagos Hotel & Atlantis Books), Περίσσα (Hotel Irigenia & Thera Mare Boutique Hotel) και Ακρωτήρι (Kalestesia Suites) και σε άλλους χώρους που θ' ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα των κύριων εκθέσεων θ' ανακοινωθεί προς τα τέλη Απριλίου και μαζί του και το πρόγραμμα των συναφών παράλληλων εκδηλώσεων οι οποίες θα στηρίξουν τις κύριες εκθέσεις.

Κατηγορίες Τέχνης: Εγκαταστάσεις Τεχνης, Αγγειοπλαστική, Κολάζ, Κόμικ, Σχέδιο, Τέχνη από Γυαλί, Γραφιστική, Εικονογράφηση, Βιομηχανικό Σχέδιο, Ζωγραφική, Τέχνη από Χαρτί, Φωτογραφία, Γλυπτική, Κινηματογράφος (Ταινίες μικρού μήκους), Video Art.
Η διοργάνωση της Μπιενάλε γίνεται με υποστηρικτές τους: Πολιτιστικός Σύλλογος "Εστία Πύργου Καλλίστης", Δήμος Θήρας και το Πολιτιστικό Χωριό "Η Σαντορίνη που Πέρασε" (κάναβα Χρυσσού - Δρόσου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα της 1ης Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης διαρθώνεται ως εξής:

- Διάρκεια παράλληλων προγραμμάτων: 1 Ιουλίου 2012 εώς 30 Σεπτεμβρίου 2012
- Διάρκεια Κύριων Διαγωνιστικών Εκθέσεων: 1 Αυγούστου 2012 εώς 30 Σεπτεμβρίου 2012
- Γιορτή Έναρξης 1η Αυγούστου 2012
Γιορτή Λήξης και Απονομής Βραβείων: 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

SANTORINI BIENNALE OF ARTS

po box 17212 | 84702 Oia, Santorini
http://www.santorinibiennale.gr
Facebook Page: http://www.facebook.com/pages/Santorini-Biennale-of-Arts-2012/192855520785792
Twitter: @santoriniarts

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top